Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις από ανώτατα στελέχη του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος για τη στάση του όσον αφορά τα αιματηρά γεγονότα της 21ης Ιανουαρίου, στη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 50.

Η πρόεδρος της Βουλής, Γιοζεφίνα Τοπάλι, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στάση του προέδρου της Αλβανίας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ο οποίος, σύμφωνα με την κ. Τοπάλι, «είχε κλειστά μάτια και αυτιά και μαζί με τη γενική εισαγγελέα της χώρας, ούτε έβλεπε, ούτε άκουγε».

«Η εξοχότητά του στην πρώτη και μοναδική ανακοίνωσή του στις 21 Ιανουαρίου που αποτελείτο μόνον από 15 γραμμές, δεν αναφέρει καν την λέξη βία. Μήπως δεν έβλεπε ο αρχηγός του κράτους επί πέντε ώρες τις μολότοφ να πέφτουν βροχή και τις φωτιές να μαίνονται έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο;», δήλωσε η κ. Τοπάλι.

Μία μέρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, εμφανίστηκε πιο οξύς στις δηλώσεις του, τόσο ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής όσο και σε δημόσιες εμφανίσεις του απέναντι στον πρόεδρο της Αλβανίας.

«Με τη στάση του αυτή έναντι της απόπειρας πραξικοπήματος, ο κ. Τόπι προσπάθησε να εξασφαλίσει μία δεύτερη θητεία», δήλωσε ο κ. Μπερίσα, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο πρώην αντιπρόεδρος του κόμματός του, Μπαμίρ Τόπι, έχει να αρχίσει να «φλερτάρει» με τους Σοσιαλιστές για να εξασφαλίσει την ψήφο τους.