Καρδιακή προσβολή εις διπλούν υπέστη μαθητής στη Βρετανία όταν έφαγε σοκολάτα με καρύδια που του έδωσε η δασκάλα του.

Ο Ρεχάν Μπατ, ηλικίας επτά ετών είναι αλλεργικός στα καρύδια και σύμφωνα με τη μητέρα του οι καθηγητές ήταν ενήμεροι για τις αλλεργίες του Ρεχάν από την πρώτη στιγμή της εγγραφής του στο σχολείο πριν από τρία χρόνια.

Η καθηγήτρια έδωσε στον Ρεχάν τη σοκολάτα στο τέλος της σχολικής ημέρας και εκείνος άρχισε να την τρώει κατά την έξοδο του από το σχολείο παρουσία της μητέρας του.

Αμέσως μόλις αντιλήφθηκε ότι η σοκολάτα είχε μέσα καρύδια, ο μαθητής έφτυσε το κομμάτι που είχε δαγκώσει, ωστόσο το πρόσωπό του είχε ήδη πρηστεί και με δυσκολία κατάφερνε να αναπνεύσει.

Έντρομη η μητέρα του κάλεσε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο όπου η καρδιά του σταμάτησε δύο φορές. Τελικά κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να βγει από την μονάδα εντατικής θεραπείας όπου νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με τους γιατρούς αν το ασθενοφόρο δεν είχε φτάσει έγκαιρα, ο Ρεχάν θα μπορούσε να είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη. Όσο για τον επικεφαλής του σχολείου διαβεβαίωσε τους γονείς του μαθητή ότι θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα γύρω από το συμβάν.