Στην κόρη του Μαρίν, παρέδωσε σήμερα τα ηνία του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» ο 82χρονος ιδρυτής του, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Τα περίπου 20.000 μέλη του κόμματος ψήφισαν δι’ αλληλογραφίας, και εξέλεξαν τη σαρανταδυάχρονη Μαρίν Λεπέν, με την άνετη πλειοψηφία 67,65%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έγιναν επισήμως γνωστά σήμερα.

Ο αντίπαλός της, ευρωβουλευτής Μπρούνο Γκολνίς 61 ετών, που για χρόνια εθεωρείτο «ο επίσημος δελφίνος», αποδέχθηκε την ήττα του χωρίς αντιδράσεις και δήλωσε ότι παραμένει στο κόμμα.

Η παλιά φρουρά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αποχώρησε αποό το κόμμα. Κατηγορούν την Μαρίν ότι ξεφεύγει από τις βασικές αρχές του κόμματος και δεν αποδέχονται ορισμένα «ανοίγματα», όπως για παράδειγμα η αποδοχή της νομιμότητας των εκτρώσεων.

Οι Γάλλοι έβλεπαν τον πατέρα ως έναν «εκατομμυριούχο» που επωφελείτο από τις δωρεές, ενώ η Μαρίν έχει περάσει την εικόνα της εργαζόμενης μητέρας τριών παιδιών, που χαράζει δυναμικά το δρόμο της.

Η δημοτικότητά της είναι υψηλή αφού σύμφωνα με το περιοδικό Παρί Ματς συγκεντρώνει 33% «καλές γνώμες» στον γαλλικό λαό, φθάνοντας μάλιστα στο 45% στους εμπόρους και βιοτέχνες και στο 40% στους συμπαθούντες του κόμματος UMP του Σαρκοζί.