Στο Κογκρέσο του Μεξικού πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση σχετικά με τα υποτιθέμενα «αρχαία πτώματα εξωγήινων» που ανακαλύφθηκαν στο Nazca του Περού.

Ο δημοσιογράφος και ερευνητής UFO, Jaime Maussan, που είχε φέρει το θέμα την επιφάνεια, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στους σκελετούς, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προέρχονται από εξωγήινους.

«Είναι αληθινοί», είπε χαρακτηριστικά και ο ανθρωπολόγος Roger Zuniga του Εθνικού Πανεπιστημίου San Luis Gonzaga, σημείωσε ότι «δεν υπήρξε καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση στον φυσικό και βιολογικό σχηματισμό αυτών των όντων».

Ωστόσο, ο Jaime Maussan αρνήθηκε να ελέγξουν άλλοι επιστήμονες τους σκελετούς και ανέφερε ότι αρκούν οι αρχικές μελέτες που έγιναν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν απάτη την συγκεκριμένη υπόθεση και αναφέρουν ότι έχουν συνδυαστεί οστά ανθρώπων και ζώων, προκειμένου να προκύψει το αποτέλεσμα. Μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για κάποιο καινούργιο κόλπο, αλλά για συνηθισμένη πρακτική συνομοσιολόγων, προκειμένου να πείσουν για τους ισχυρισμούς τους.