Η τράπεζα JP Morgan κατέληξε σε διακανονισμό εκατομμυρίων δολαρίων με τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, σχετικά με την υπόθεση του Τζέφρι Επστάιν.

Σύμφωνα με τον theguardian.com, ο διακανονισμός αφορά καταγγελίες ότι η τράπεζα γνώριζε τις εγκληματικές δραστηριότητες του και δεν είχε ενημερώσει τις αρχές.

Έτσι, η JPMorgan θα καταβάλει 30 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις των ΗΠΑ κατά της εμπορίας ανθρώπων, 25 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ στα όργανα επιβολής του νόμου και 20 εκατ. δολάρια για νομικά έξοδα.

Σημειώνεται, ότι ο Επστάιν ήταν πελάτης της JPMorgan από το 2000 έως το 2013, διατηρώντας τη σχέση του ακόμη και μετά την πρώτη παραδοχή ενοχής του το 2008.

Επίσης, η JP Morgan ήρθε σε διακανονισμό και με τον πρώην επικεφαλής της, Τζες Στάλεϊ, ο οποίος κατηγορούνταν ως υπεύθυνος για τις σχέσεις του ιδρύματος με τον Επστάιν. Ο Στάλεϊ ανέλαβε τα ηνία της Barclays στα τέλη του 2015, έπειτα από περίπου τριακονταετή θητεία στο τμήμα επενδύσεων της JP Morgan. Η σχέση του με τον Επστάιν χρονολογείται από το 2000, χρονιά κατά την οποία ανέλαβε τη διοίκηση της ιδιωτικής τράπεζας της JP Morgan.