Τμήματα ρωσικού drone έπεσαν στο έδαφος της Ρουμανίας, παραδέχθηκε ο υπουργός Αμυνας της χώρας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα HotNews, που επικαλείται το ρουμανικό δίκτυο Antena 3 CNN

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ρωσικά drone εξερράγησαν στο έδαφος της Ρουμανίας, μέλους του ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια νυκτερινής ρωσικής επίθεσης κατά του ουκρανικού λιμανιού Ισμαΐλ στον Δούναβη. Αρχικά το Βουκουρέστι αρνήθηκε ότι επλήγη το έδαφος του, ωστόσο δύο 24ωρα αργότερα, ο Ανγκελ Τίλβαρ δήλωσε πως «επιβεβαιώνω ότι βρέθηκαν κομμάτια που μπορεί να ανήκουν σε drone». Σημείωσε ωστόσο πως η περιοχή δεν εκκενώθηκε διότι δεν θεωρείται ότι αυτά τα συντρίμμια συνιστούν κίνδυνο.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας της Ρουμανίας μαζί με τον πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις επέμειναν να αρνούνται ότι ρωσικά drone και οι ρωσικές επιθέσεις αποτέλεσαν ευθεία απειλή για το έδαφος της Ρουμανίας και άρα για νατοϊκό έδαφος. Εξάλλου κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο πόλεμο.

Υπενθυμίζεται πως τα ρωσικά χτυπήματα, αλλά και οι ουκρανικές επιθέσεις σε περιοχές που συνορεύουν με χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ αποτελούν βασικό λόγο ανησυχίας για τις δυτικές δυνάμεις, όπως έχει επισημανθεί σε προηγούμενη ανάλυση του Newsbeast.

Από τον Ιούλιο, όταν η Μόσχα αποχώρησε από την συμφωνία που ήρε τον ρωσικό αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών στην Μαύρη Θάλασσα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα πλήξει τα ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη, στην αντίπερα όχθη του οποίου είναι ρουμανικά εδάφη.

Παράλληλα, το σφυροκόπημα από τις ρωσικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας συνεχίζεται. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση στην πόλη Κοστιαντινίφκα της ανατολικής Ουκρανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν την κεντρική αγορά της πόλης με αντιαεροπορικό σύστημα S-300.