Μία από τις έννοιες που έχουν όσοι λατρεύουν τα φυτά εσωτερικού χώρου όταν φεύγουν διακοπές είναι το ποιος θα τα ποτίζει, τις ημέρες που θα λείπουν. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να ανησυχείτε πια καθώς υπάρχει ένα πολύ έξυπνο κόλπο το οποίο θα σας βοηθήσει να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα για όσο καιρό λείπετε.

Xρησιμοποιώντας, λοιπόν, ένα κομμάτι σπάγκου που συνδέεται από μια κανάτα με νερό με το φυτό, το τελευταίο θα συνεχίσει να ποτίζεται όσο διάστημα λείπετε. Όταν χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο σύστημα κάθε φυτό θα απορροφά μόνο τόση ποσότητα όση χρειάζεται για να διατηρείται ενυδατωμένο.

Δημιουργήστε το δικό σας σύστημα ποτίσματος με σπάγκο και νερό

Για το συγκεκριμένο DIY σύστημα ποτίσματος, σύμφωνα με το housedigest.com, θα χρειαστείτε, εκτός από τα φυτά σας, συνδετήρες, βαμβακερό σπάγκο, ψαλίδι, ένα κοντό σκαμνάκι και ένα μεγάλο μπολ ή βάζο.

Αρχικά, τοποθετήστε όλα τα φυτά σας σε έναν χώρο, ιδανικά τοποθετημένα σε μια σειρά το ένα δίπλα στο άλλο, κοντά σε ένα παράθυρο. Στη συνέχεια, μετρήστε και κόψτε 2 μέτρα βαμβακερού σπάγκου. Κόψτε όσα κορδόνια χρειάζεστε για κάθε ένα από τα φυτά σας. Για παράδειγμα, αν έχετε πέντε φυτά, θα χρειαστείτε πέντε ξεχωριστά κομμάτια σπάγκου. Στη συνέχεια, δέστε έναν συνδετήρα στην άκρη του ενός σπάγκου και επαναλάβετε για τους υπόλοιπους. Αφού δέσετε τους συνδετήρες, γεμίστε το βάζο σας μέχρι τη μέση με νερό και τοποθετήστε το πάνω στο κοντό σκαμνί δίπλα στα φυτά.

Τοποθετήστε την άκρη του σπάγκου με το συνδετήρα (λειτουργεί ως βαρίδιο) μέσα στο βάζο με το νερό. Σκάψτε 2,5- 5 εκατοστά μέσα στο χώμα του φυτού και βάλτε την άλλη άκρη του σπάγκου μέσα, καλύπτοντάς το με χώμα για να το κρατήσετε στη θέση του. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι όλα τα κορδόνια έχουν μια ευθεία κλίση από το βάζο προς το χώμα, ώστε το νερό να ταξιδεύει προς το φυτό. Το νερό δεν θα φτάσει στο χώμα όταν υπάρχει κάμψη στο σπάγκο.

Γιατί λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα

φυτά εσωτερικού χώρου

Αν χρησιμοποιείτε το σύστημα ποτίσματος με σπάγκο για πρώτη φορά αλλά δεν ξέρετε πώς λειτουργεί τόσο καλά, είναι απλό. Η βαρύτητα βοηθά το νερό να ταξιδέψει από το μπολ με το νερό στα φυτά εσωτερικού χώρου μέσω του υφάσματος που βρέχεται. Το πιο συνηθισμένο ύφασμα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι όταν ακολουθούν το συγκεκριμένο σύστημα ποτίσματος είναι το βαμβάκι -αν δεν έχετε βαμβακερό σπάγκο, μπορείτε να κόψετε ένα βαμβακερό μπλουζάκι σε λεπτές λωρίδες, οι οποίες λειτουργούν το ίδιο. Το εν λόγω hack λειτουργεί τέλεια για τα μεγαλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου.