Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ουκ ολίγες φορές φωτογραφίες γυναικών με φέτες αγγουριού στα μάτια τους, ως φυσικό αναζωογονητικό τόσο για την απαλλαγή από τους μαύρους κύκλους, όσο και τη σύσφιξη του δέρματος.

Το αγγούρι, λοιπόν, αν και φαίνεται ένα αρκετά απλό και ταπεινό λαχανικό, διαθέτει πολλά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στις περισσότερες κρέμες και μάσκες προσώπου, τόσο για λιπαρό όσο και για ξηρό δέρμα. Κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται γνωρίζει πολύ καλά και η Μιράντα Κερ, γι’ αυτό και επιλέγει να φτιάχνει μόνη της σπιτικές μάσκες για την ανανέωση και αναζωογόνηση του δέρματός της, καθώς και την αίσθηση φρεσκάδας που της προσφέρει.

Μάσκα με αγγούρι για λιπαρό δέρμα

Πάρτε μισό αγγούρι και χτυπήστε το μέχρι να γίνει πουρές σε ένα μπλέντερ ή έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βρώμη και 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατέψτε καλά. Πλύνετε το πρόσωπο με ζεστό νερό για να ανοίξετε τους πόρους σας και κάντε μασάζ με το μείγμα στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε τη μάσκα να καθίσει για 10- 15 λεπτά, ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε το πρόσωπό σας ταμποναριστά.

Μάσκα με αγγούρι για ξηρό δέρμα

Πάρτε μισό αγγούρι και χτυπήστε το μέχρι να γίνει πουρές σε ένα μπλέντερ ή έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας με το μείγμα στα δάχτυλά σας και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10- 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε το πρόσωπό σας.