Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας ή 10 σταγόνες εκχύλισμα μέντας
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 10 τρουφάκια μέντας εμπορίου
- 1/2 πορτοκάλι το ξύσμα του
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη φρέσκια μέντα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
Σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε τη μέντα. Περιχύνουμε τη θρυμματισμένη σοκολάτα. Σκεπάζουμε για ένα λεπτό. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα.
Σταματάμε όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει η σοκολάτα.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη – λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει απαλό και ομοιόχρωμο.
Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα τρουφάκια μέντας και τα προσθέτουμε στη μους, μαζί ρίχνουμε και το ξύσμα ποτροκαλιού. Ανακατεύουμε καλά ώστε να απορροφηθούν.
Μοιράζουμε τη μους σε έξι ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμα σοκολατάκια μέντας εμπορίου διαφορετικά παρασκευάστε σοκολατάκια μέντας