Το νεσεσέρ ή το βαλιτσάκι με τα καλλυντικά μας, παρουσιάζει συχνά εικόνα χάους! Σκιές, πινέλα, βουρτσάκια, κραγιόν και μολύβια ανακατεύονται και μπερδεύονται και, όταν έρχεται η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε, είναι πολύ δύσκολο να βρούμε αυτό που χρειαζόμαστε.

Φυσικά, υπάρχουν τρόποι να βάλουμε τάξη σε αυτό το χαμό, ακόμη κι αν δεν είμαστε πολύ οργανωτικές. Αρκεί να ακολουθήσουμε μερικές απλές συμβουλές.

1. Πετάμε ό,τι δεν φοράμε. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα στα καλλυντικά σας. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ένα μολύβι, ή μια σκιά τους τελευταίους έξι μήνες, είναι μάλλον σίγουρο ότι δεν σας χρειάζεται πια. Μην ξεχνάτε, άλλωστε ότι τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξεως που αναγράφεται στη συσκευασία. Δεν είναι «ευαγγέλιο», αλλά είναι μια καλή ένδειξη.

2. Προτιμήστε προϊόντα πολλαπλών χρήσεων. Στην αγορά υπάρχουν κραγιόν που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σκιές και ως κρεμώδη ρουζ. Έτσι κάνετε οικονομία χώρου και χρημάτων.

3. Προτιμήστε τις πολλαπλές συσκευασίες. Οι μονές σκιές καταλαμβάνουν χώρο και, πολύ συχνά, σπάνε ή τις πετάτε πριν τελειώσουν. Διαλέξτε μία παλέτα που σας ταιριάζει και βγείτε κερδισμένη.

4. Τα προϊόντα σε μορφή loose powder είναι σκέτη καταστροφή! Μια αδέξια κίνηση και το προϊόν έχει… χρωματίσει όλο το νεσεσέρ! Χρησιμοποιείστε ένα κουταλάκι και συμπιέστε το προϊόν για να γίνει compact. Το αποτέλεσμα στο μακιγιάζ θα είναι το ίδιο.

5. Χρησιμοποιήστε μικρές συσκευασίες. Τα καταστήματα καλλυντικών διαθέτουν, σε πολύ χαμηλή τιμή, άδειες συσκευασίες ταξιδίου. Τοποθετείστε εκεί τις κρέμες και τις λοσιόν και αποθηκεύστε τα μεγάλα μπουκάλια.

6. Ξεχωρίστε τα απολύτως απαραίτητα σύνεργα του μακιγιάζ και ετοιμάστε ένα μικρό νεσεσέρ «ανάγκης», για να το έχετε πάντα μαζί σας. Είναι πολύ πιθανό να διαπιστώσετε ότι, στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεστε άλλα προϊόντα μακιγιάζ.

7. Αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε τα καλλυντικά σας, αγοράστε ένα νεσεσέρ με πολλές θήκες και ταξινομήστε τα προϊόντα, ανά είδος.