Αναμείξτε τρία είδη κιμά και απολαύστε… τριπλά!

Υλικά:

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
250 γρ. χοιρινός κιμάς
250 γρ. αρνίσιος κιμάς
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κ.σ. σουμάκ (θα το βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών)
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. γιαούρτι
1 φλιτζ. φρυγανιά
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε το για 8-10 λεπτά, έως ότου να μαλακώσει καλά. Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα. Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε για λίγα λεπτά να «δέσει»η σάλτσα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Βάζετε τους κιμάδες, το σκόρδο, το σουμάκ, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος το μείγμα κρεμμύδι – ντομάτα σε ένα μπολ και ζυμώνετε πολύ καλά προσθέτοντας τη φρυγανιά λίγη λίγη. Αφού ζυμώσετε καλά τον κιμά αφήστε τον για 30 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθετε 10 μπιφτέκια και τα ψήνετε στη σχάρα για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Συνοδεύστε τα με πουρέ, ριζότο ή ότι άλλο θέλετε!

Καλή όρεξη!