Παρόλο που τα φρούτα συνήθως θεωρούνται υγιεινή επιλογή για σνακ ή για γλυκό, αφού περιέχουν βιταμίνες, φυτικές ίνες αλλά και συστατικά που μας χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν, υπάρχουν ανάμεσά τους κι εκείνα που καλό θα ήταν να αποφεύγονται σε περιπτώσεις δίαιτας γιατί υπάρχει πιθανότητα να μας φουσκώνουν περισσότερο.

Ο λόγος γιατί όσο νόστιμα και υγιεινά κι αν είναι, μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα στην κοιλιά εξαιτίας της φρουκτόζης και της σορβιτόλης που περιέχουν αλλά και των φυτικών ινών που είναι δύσκολο να χωνευτούν.

Ποια είναι όμως τα φρούτα αυτά που μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στην κοιλιά και να συμβάλλουν στο αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Μήλα

Τα μήλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα τα πράσινα μήλα, αλλά και σε φρουκτόζη. Για αυτό χωνεύεται δύσκολα από τον οργανισμό μας. Για να μην προκαλέσει πρήξιμο, καταναλώστε μισό μήλο σαν σνακ.

Αχλάδια

Τα αχλάδια περιέχουν φυτικές ίνες αλλά και πηκτίνη που μας χορταίνει, είναι διουρητική και βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης. Δυστυχώς, όμως, περιέχουν και σορβιτόλη που μπορεί σε μεγάλη ποσότητα να προκαλέσει πρήξιμο.

Κεράσια, σταφύλια, μάνγκο και ανανάς

Τέσσερα νόστιμα φρούτα που περιέχουν ζάχαρη που δύσκολα χωνεύεται από τον οργανισμό και προκαλούν φούσκωμα. Για να μπορέσετε να τα καταναλώσετε χωρίς να έχετε πρόβλημα, καλό είναι να τα μασάτε αρκετά.

Αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες και δαμάσκηνα

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να είναι ιδανικά σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας, αλλά μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα στην κοιλιά εξαιτίας της ζάχαρης και των φυτικών ινών που περιέχουν. Προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό κάθε φορά που καταναλώνετε αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες ή δαμάσκηνα.