Ένα από τα βασικά κεφάλαια του haircare είναι τα λαδάκια μαλλιών. Έχοντας μιλήσει για τα καλύτερα σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο μαλλιών μας, ήρθε η ώρα να δούμε ποιο λαδάκι θα μπει στο επόμενο καλάθι αγορών μας.

Αρχικά, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε το πώς χρησιμοποιούνται και τι κάνουν τα λαδάκια μαλλιών. Πρώτο και κυριότερο είναι να μην συγχέουμε τα λαδάκια μαλλιών με τα θερμοπροστατευτικά. Πριν προχωρήσετε στο στέγνωμα των μαλλιών σας, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό προϊόν που προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες του σεσουάρ και όχι λαδάκι μαλλιών. Δεύτερον, κάποιες γυναίκες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τα λαδάκια μαλλιών ως θεραπεία πριν από το λούσιμο. Ωστόσο, σας προτείνουμε να πάρετε μια ειδική μάσκα μαλλιών που χρησιμοποιείται πριν από το λούσιμο και αναζωογονεί τα μαλλιά.

Αφού ξεκαθαρίσαμε τι δεν κάνουν τα λαδάκια μαλλιών, ήρθε η ώρα να σας πούμε γιατί τα αγαπάμε τόσο πολύ. Καταρχάς, βάζουμε λαδάκι μαλλιών μετά το λούσιμο και αφού στεγνώσουν τα μαλλιά. Αυτό σημαίνει πως θα το φορέσετε είτε αφού έχετε αφήσει τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, είτε αφού τελειώσατε το στέγνωμα με σεσουάρ. Το λαδάκι μαλλιών θα ενώσει τα λέπια της τρίχας και θα δώσει λάμψη στα μαλλιά, σαν να έχετε βγει μόλις από το κομμωτήριο. Επίσης, συμβάλλει και στην αποφυγή της ψαλίδας.

Μετά από έρευνα και αφού χρησιμοποιήσαμε για ένα εύλογο χρονικό διάστημα το καθένα από τα παρακάτω λαδάκια, καταλήξαμε στο ποια είναι τα αγαπημένα μας.

Kérastase

Ένα από τα καλύτερα λαδάκια για την περιποίηση των μαλλιών μας. Με ένα pump καλύπτει όλα τα μαλλιά και τους δίνει ασύγκριτη λάμψη, ενώ η υπέροχη μυρωδιά του διατηρείται για ώρες. Είναι από αυτά τα προϊόντα που παραγγέλνουμε το επόμενο πριν ακόμα τελειώσει αυτό που έχουμε.

Kerastase Elixir Ultime Original Έλαιο για Λάμψη και Προστασία από το Φριζάρισμα 100 ml €34,80

L’Oreal Professionnel

Πρώτον, καταπληκτική τιμή. Δεύτερον, πολύ καλά αποτελέσματα. Τρίτον, τέλεια μυρωδιά. Τι άλλο να σας πούμε για το κλασικό και αγαπημένο Mythic Oil της L’ Oreal Professionnel; Τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε μόνες σας!

L’Oreal Professionnel Mythic Oil Huile Original Λάδι Μαλλιών 100ml €18.94

Gisou

Την Negin Mirsalehi (ιδρύτρια της εταιρείας Gisou) την ήξερα από το Instagram, χάρη στα εκθαμβωτικά, πλούσια και μακριά καστανά μαλλιά της. Όταν έμαθα πως δημιούργησε το δικό της λαδάκι μαλλιών, ήθελα να το δοκιμάσω. Και όταν ήρθε στα χέρια μου, κατάλαβα γιατί όλοι μιλούν για αυτό. Η λάμψη που αφήνει στα μαλλιά δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Χρειάζεται μια σταγόνα για να δείξουν τα μαλλιά σας σαν να είναι έτοιμα για διαφήμιση μαλλιών. Στα συν του το ότι η ποσότητα των 20ml θα σας κρατήσει για πολύ καιρό.

Gisou Honey Infused Hair Oil – Hair oil 20 ml €23,95

Moroccanoil Oil

Η μυρωδιά του είναι μεθυστική. Η λάμψη του είναι ασυναγώνιστη. Παραδέχομαι πως όταν χρησιμοποιούσα αυτό το λαδάκι μαλλιών, δεν μπορούσα να σταματήσω να μυρίζω τα μαλλιά μου, με τη λάμψη και η μυρωδιά να κρατούν για ώρες. Ωστόσο, δεν έρχεται με ειδικό pump οπότε θέλει προσοχή στην ποσότητα που θα ρίξετε στο χέρι σας.

Moroccanoil Oil Treatment 25ml €14,90