Τοποθετημένο στην κορυφογραμμή του εκπληκτικού παγετώνα Ρουθ [Ruth] στο Ντενάλι [Denali] της Αλάσκα και προσβάσιμο μόνο με αεροπλάνο, το Sheldon Chalet είναι διάσημο και φημισμένο ως «το πιο απομακρυσμένο ξενοδοχείο του κόσμου».

Είναι κυριολεκτικά… στη μέση του πουθενά ευρισκόμενο σε υψόμετρο 1.829 μέτρων πάνω σε έναν απομακρυσμένο παγετώνα της αμερικανικής πολιτείας και προσφέροντας μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία σε όσους το επισκεφτούν.

Ενδεικτικό της απομόνωσης του εν λόγω σαλέ είναι ότι για να μπορέσει κάποιος να φτάσει ως εκεί θα χρειαστεί να μεταφερθεί με ελικόπτερο, καθώς εκεί που βρίσκεται, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι, το οποίο εκτείνεται σε έξι εκατομμύρια στρέμματα και αποτελεί καταφύγιο για αρκούδες γκρίζλι, καριμπού, άλκες, λύκους και άλλα είδη άγριας ζωής, είναι λίγο δύσκολο να εντοπιστεί δια γυμνού οφθαλμού.

Το Sheldon Chalet, που πήρε το όνομά του από τον πατέρα των δύο ιδιοκτητών του σαλέ, Ρόμπερτ και Κέιτ Σέλντον, κατασκευάστηκε το 2018 και έγινε αμέσως πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ καθώς προσφέρει την εμπειρία της απόλυτης ιδιωτικότητας ενώ είναι το τέλειο χειμερινό καταφύγιο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να το επισκεφθούν.

Ποιο είναι το κόστος

Ένα ακόμη σημαντικό εμπόδιο, ωστόσο, πλην της τοποθεσίας του, είναι η πολύ υψηλή τιμή ενοικίασης του σαλέ, καθώς οι τιμές ξεκινούν από σχεδόν 30.000 [για την ακρίβεια, 29.600] ευρώ για ένα ζευγάρι με ελάχιστη διαμονή τις τρεις μέρες.

Πάντως, το σαλέ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα ανά πάσα στιγμή, ενώ προσφέρει εκπληκτική θέα στο χιονισμένο περιβάλλον του κατά τη διάρκεια της ημέρας και στο βόρειο σέλας τη νύχτα. Οι δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας περιλαμβάνουν καταρρίχηση, πεζοπορία στον παγετώνα και ψάρεμα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σάουνα που βρίσκεται εντός του σαλέ ή να δοκιμάσετε τα θεσπέσια πιάτα που ετοιμάζει ο σεφ Ντέιβιντ Θορν και στέλνονται εκεί επίσης με ελικόπτερο.

«Η μητέρα μου και ο μπαμπάς πατέρας ήταν άνθρωποι που αξίζει να θυμόμαστε, αλλά η επιθυμία τους για αυτό το ακίνητο δεν είχε καμία σχέση με τη δική τους κληρονομιά. Ήθελαν απλώς να γνωρίσουν και άλλοι άνθρωποι αυτό το μέρος που είναι μαγευτικότερο από οτιδήποτε άλλο στον πλανήτη», δήλωσε πρόσφατα ο Σέλντον στην εφημερίδα Chicago Tribune.

Πάντως, μέσα στην τσουχτερή τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά με το ελικόπτερο, το φαγητό [και τα τρία γεύματα της ημέρας] αλλά και δραστηριότητες στο γύρω παγωμένο τοπίο όπως βόλτα με το έλκηθρο, πεζοπορία στον παγετώνα για τους φυσιολάτρες, ορειβασία αλλά και πικ-νικ.

Στα συν, το ότι λόγω της τοποθεσίας του σαλέ, πολλές φορές είναι δυνατό οι επισκέπτες να δουν και το Βόρειο Σέλας.