Η Yahoo δημοσιοποίησε τη λίστα με τις πιο δημοφιλείς λέξεις για τις οποίες οι χρήστες του παγκόσμιου ιστού, πραγματοποίησαν αναζητήσεις το 2011. Στην κορυφή της πρώτης δεκάδας, φιγουράρει το iPhone, καθώς γι’ αυτό έγιναν και οι περισσότερες αναζητήσεις από τη μηχανή της Yahoo.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα 10 χρόνια που δημοσιοποιείται η συγκεκριμένη λίστα, μόνο μία φορά στο παρελθόν είχε συμβεί ένα τεχνολογικό προϊόν να έρχεται πρώτο. Αυτό είχε γίνει την πρώτη χρονιά που δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα και αφορούσε στην παιχνιδομηχανή PlayStation 2 της Sony. Επί 4 συναπτά έτη, το όνομα της Britney Spears ερχόταν πρώτο. Το 2009, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Michael Jackson και την προηγούμενη χρονιά οι χρήστες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να ψάξουν για την πετρέλαιοκηλίδα της BP στον κόλπο του Μεξικού.

Οι αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν για το iPhone ήταν πολλές τόσο εξαιτίας της παρουσίασης του νέου μοντέλου 4S πόσο και λόγω του θανάτου του Steve Jobs που απασχόλησε το κοινό.

Ανάμεσα στις 10 συχνότερες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν βρίσκονται και ονόματα διασήμων όπωςαυτά των: Kim Kardashian, Katy Perry, Jennifer Lopez, Lindsay Lohan, και Jennifer Aniston. Τη λίστα συμπλήρωσαν αναζητήσεις για την Casey Anthony, το τηλεοπτικό σόου American Idol, τον σεισμό που σημειώθηκε στην Ιαπωνία και τον Οσάμα Μπιν Λάντεν λόγω του θανάτου του.

Περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις στο proho.gr