Ο Σέρτζαν Τζόκοβιτς, πατέρας του θρυλικού τενίστα, Νόβακ, δήλωσε πως ελπίζει ο γιος του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ως το τέλος του 2024, όταν θα έχει κλείσει, πλέον, τα 37.

«Ο Νόβακ έχει εκπληρώσει τα όνειρα που είχα γι’ αυτόν πριν από επτά-οκτώ χρόνια. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπόνους», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του δικτύου Sportal στη Σερβία το οποίο είναι αφιερωμένο στον Νόβακ Τζόκοβιτς και στην πορεία του στο τένις κι έχει τίτλο: «Novak Djokovic – Untold Stories».

«Το τένις είναι μόνο ένα κομμάτι της ζωής του και όχι ολόκληρη η ζωή του. Εύχομαι να αναγνωριστεί και για τα πράγματα που θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του, όταν αποχωρήσει από τον κόσμο του τένις. Αυτό εύχομαι πως θα συμβεί τον επόμενο χρόνο», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του «Νόλε».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν ήρθε ακόμα το τέλος, αλλά ίσως σε 1,5 χρόνο. Αυτή είναι η επιθυμία μου ως πατέρας του. Πιστεύω πως θα είναι καλό να σταματήσει να κάνει αυτή την εξαιρετικά δύσκολη δουλειά. Σωματικά και ψυχικά είναι εξαντλητικό και πολύ απαιτητικό. Είναι αφοσιωμένος σ’ αυτό τα τελευταία 30 χρόνια και δεν έχει αφήσει στιγμή το πόδι από το γκάζι. Δεν έχει καθόλου χρόνο για να ασχοληθεί με άλλα πράγματα στη ζωή».

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, η μητέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντιγιάνα, έκανε τη δική της εκτίμηση, θεωρώντας πως ο γιος της θα συνεχίσει να αγωνίζεται για δύο χρόνια ακόμα: «Όλα εξαρτώνται από αυτόν. Αλλά έχει κερδίσει ήδη τα πάντα, οπότε θα μπορούσε να σταματήσει και τώρα».

Όσο για τον ίδιο τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα 36 του μετράει 23 Grand Slam τίτλους και δεν του μένουν πολλά ρεκόρ να καταρρίψει ακόμη. Ωστόσο, δεν δείχνει διατεθειμένος να… κόψει ταχύτητα παρόλο που έχασε στον τελικό του Wimbledon από τον Κάρλος Αλκαράθ. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει τις συμμετοχές του σε τουρνουά και στοχεύει κυρίως να δίνει το παρών στις κορυφαίες διοργανώσεις.