Έτοιμος να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της τρίτης μεταγραφής του ενόψει της νέας σεζόν, μετά τους Βιθέντε Ιμπόρα και Κίνι, είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχθηκε το βράδυ της Κυριακής (23/7) τον Νικολάς Φρέιρε που ήρθε για να περάσει ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει, να ανακοινωθεί και να αρχίσει προπονήσεις.

Το όνομα του 29χρονου Αργεντίνου κεντρικού αμυντικού ήρθε ξαφνικά στο προσκήνιο για τους Ερυθρόλευκους και τελικά οι εξελίξεις ήταν άμεσες. Μία που γράφτηκε το όνομά του και μία που έγινε γνωστό ότι υπάρχει συμφωνία και ότι ο παίκτης ετοιμαζόταν για το ταξίδι στην Ελλάδα.

Αυτό το ταξίδι, τελικά, το έκανε και από το βράδυ της Κυριακής ο Φρέιρε, ο οποίος ανήκει στην Πούμας, είναι στην Αθήνα για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του και να αρχίσει δουλειά υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, η συμφωνία του Ολυμπιακού με την Πούμας θα είναι για δανεισμό του παίκτη με οψιόν αγοράς. Αν αλλάξει κάτι, αν τελικά η φόρμουλα του deal είναι διαφορετική, θα φανεί στην επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ τη Δευτέρα (24/7) ή την Τρίτη (25/7).

Όσο για τις πρώτες του δηλώσεις μετά την άφιξή του, είπε τα εξής: «Είναι το πιο μεγάλο βήμα στην καριέρα μου και είμαι ευγνώμων στον Ολυμπιακό. Πάμε δυνατά για κάτι πολύ όμορφο. Θα δώσω τα πάντα. Έχω να περάσω τα ιατρικά. Οι οπαδοί θα δούνε από μένα απόλυτη αφοσίωση. Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον κ. Μίτσελ. Είχαμε μία πολύ ωραία σεζόν στο Μεξικό. Με που θα τελειώσω με τη μεταγραφή θα μιλήσω μαζί του».