Ο Λιονέλ Μέσι έπαιξε για 40 λεπτά στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι και καλωσόρισε τις ΗΠΑ στο… σόου του και στο δικό του κόσμο. Η συμμετοχή του άρχισε με αποθέωση στο 54′ κι έκλεισε με ντελίριο στο 90’+4′ όταν με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 2-1 της νίκης της ομάδας του επί της Κρουζ Αζούλ για το Leagues Cup, μια διοργάνωση όπου αναμετριούνται οι ομάδες του MLS μ’ εκείνες της μεξικάνικης λίγκας.

Οι διάσημοι πήγαν στο «DRV Pink Stadium» του Φορτ Λόντερτεϊλ της Φλόριντα για να δουν… αυτό που είδαν. Εκεί ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς που αγκάλιασε τον κορυφαίο όλων των εποχών και μετά το γκολ έγραψε στο Twitter: «Απίστευτο. Ο κορυφαίος όλων των εποχών». Εκεί ήταν σύσσωμη η οικογένεια του Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Κιμ Καρντάσιαν με τον γιο της που λατρεύει το ποδόσφαιρο και πολλοί ακόμη αστέρες.

Κανείς, όμως, μεγαλύτερος από τον τύπο με το «10» στη φανέλα. Μπήκε στο 54′ αντί του Μπενχαμίν Κρεμάσκι κι αμέσως στον αγωνιστικό χώρο η Ίντερ Μαϊάμι άρχισε να παίζει άλλο άθλημα σε σύγκριση με πριν.

Είχε προηγηθεί στο 45′ με τον Ρόμπι Τέιλορ, αλλά στη συνέχεια δεν έπαιξε καλά. Με τον Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, ο μια φορά κι έναν καιρό μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού, Ουριέλ Αντούνα ισοφάρισε (65′).

Ο Μέσι άρχισε τις ντρίμπλες, τις προσποιήσεις, τις πάσες προς τους συμπαίκτες του. Λίγο μετά μπήκε και ο Σέρχιο Μπουσκέτς στο ματς, που έκανε επίσης ντεμπούτο. Η Κρουζ Αζούλ άρχισε να παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Οι δύο θρύλοι του ποδοσφαίρου έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μέσι άγγιξε δύο φορές το γκολ. Την τρίτη δεν άφησε περιθώριο στον Ανδρές Γκουδίνιο. Ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ έξω από την περιοχή κι εκεί που κοίταξε η ματιά του, εκεί πήγε η μπάλα στο δεξί «παράθυρο». Μαγεία στον αγωνιστικό χώρο, ντελίριο στις εξέδρες. Αυτός είναι ο Μέσι που πήγε να πανηγυρίσει με τα παιδιά του.