Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter διάλεξε την στιγμή της καριέρας του που θα του μείνει αξέχαστη. Πρόκειται για την αγκαλιά που έδωσε στην τενίστρια Πάουλα Μπαντόσα.

Αυτή συνέβη μετά από αγώνα επίδειξης για φιλανθρωπικό σκοπό τον περασμένο Μάρτιο στο περιθώριο του Indian Wells, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη αντιμετώπισαν την Ισπανίδα τενίστρια και τον Κάμερον Νόρι.

«Τόσο ευεργετικό! Η πιο αξέχαστη στιγμή της καριέρας μου στο τένις, χωρίς πλάκα. Ζει στο κεφάλι μου χωρίς ενοίκιο», έγραψε ο Τσιτσιπάς γι’ αυτό το στιγμιότυπο με τη νέα του σύντροφο.

Το μήνυμα στον Νόβακ Τζόκοβιτς

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς «υποκλίθηκε» στο ταλέντο του Νόβακ Τζόκοβιτς με μήνυμα μέσω των social media, με αφορμή την κατάκτηση του Roland-Garros από τον Σέρβο. Ο Έλληνας πρωταθλητής αποκάλεσε τον «Νόλε» σύμβολο ελπίδας, μεταξύ άλλων.

Ο Τζόκοβιτς την Κυριακή (11/6) νίκησε με 3-0 σετ τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικού του τουρνουά τένις στο Παρίσι και εξασφάλισε το 23ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του. Κανείς δεν έχει περισσότερους τίτλους στην ιστορία του αθλήματος σε επίπεδο ανδρών, ενώ ισοφάρισε την επίδοση των 23 major τίτλων της Σερίνα Γουίλιαμς και βρίσκεται έναν πίσω από την απόλυτη επίδοση της Μάργκαρετ Κορτ.

Ο «Στεφ», λοιπόν, έγραψε στο Twitter: «Νόβακ Τζόκοβιτς, έχεις αγγίξει τις καρδιές μας με αλύγιστο πνεύμα σου και την ισχυρή αποφασιστικότητά σου. Η ικανότητά σου αντέχεις σε κάθε πρόκληση αποτελεί σύμβολο ελπίδας για τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Σε ευχαριστώ που μας δείχνεις ότι με σκληρή δουλειά και πάθος τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει… γνωρίσει από πρώτο χέρι τις αρετές του Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς ο Σέρβος τον έχει νικήσει και στις δύο φορές που ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε σε τελικό ενός Grand Slam τουρνουά – στο Roland-Garros το 2021 και τον περασμένο Ιανουάριο στο Australian Open.

Στο μεταξύ, η ATP ανακοίνωσε την ανανεωμένη παγκόσμια κατάταξη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο νούμερο πέντε της λίστας, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανέβηκε πρώτο σκαλοπάτι ξεπερνώντας τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στη δράση στο τουρνουά της Στουτγκάρδης όπου θα αναμετρηθεί στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου με τον Ρισάρ Γκασκέ.