Μπορεί ο Ολυμπιακός να ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και να θέλει οπωσδήποτε νίκη στην Τουρκία αν θέλει να πάει στο Final 4 της Euroleague, αυτό όμως δεν επηρεάζει σε κάτι το Forbes, το οποίο αναφέρθηκε στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χαρακτηρίζοντάς τη την καλύτερη του κόσμου εκτός ΝΒΑ.

Οι Πειραιώτες τερμάτισαν στην 1η θέση της κανονικής περιόδου της Euroleague, είναι αήττητοι στη Basket League και θα προσπαθήσουν να… ανταποδώσουν στη Φενέρ το break της έδρας για να ξαναγίνουν φαβορί για πρόκριση στο Final 4, με το διάσημο περιοδικό να τους αποθεώνει.

Το Forbes αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, υπογράμμισε τις πρόσφατες ανανεώσεις συμβολαίων για τους ΜακΚίσικ – Γουόκαπ και στη συνέχεια, έχοντας χαρακτηρίσει την ομάδα του Μπαρτζώκα ως την καλύτερη εκτός ΝΒΑ, εστίασε στο αστέρι της, τον Σάσα Βεζένκοβ.

«Ο Βεζένκοβ είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη αυτής της σεζόν, καθώς κανένας άλλος στην διοργάνωση δεν δεν απαιτεί τόσο μεγάλο αμυντικό σχεδιασμό παιχνιδιού των αντίπαλων ομάδων. Η στρατηγική του Ολυμπιακού γύρω από τον Βεζένκοβ με το υπόλοιπο ρόστερ του, τον οδήγησε να ανεβαίνει στην κορυφή κάθε διοργάνωσης που έχει συμμετάσχει», ανέφερε σχετικά το Forbes, παραθέτοντας και τα φετινά στατιστικά (17,7π., 7 ριμπάουντ, 1,9 ασ) του παίκτη των ερυθρόλευκων.