Η νίκη με 1-0 στο Μεάτσα ήταν αρκετή, τελικά, για την Ίντερ ώστε να πάρει την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Champions League, αφού παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη στην έδρα της Πόρτο και απέσπασε ισοπαλία 0-0, έχοντας και την τύχη με το μέρος της στο 95ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι είχαν απίστευτη φάση -και δύο δοκάρια- για να σκοράρουν και να στείλουν το ματς στην παράταση.

Οι Ιταλοί δεν είχαν κανένα λόγο να επιτεθούν μετά τη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι και έδειξαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τη διάθεσή τους να προσέξουν περισσότερο στην άμυνα. Έτσι, άφησαν τη μπάλα στους Πορτογάλους, δεν άφησαν όμως και κενούς χώρους, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορούν σε όλο το πρώτο ημίχρονο να βρουν τον τρόπο για να γίνουν πραγματικά επικίνδυνοι.

Η Πόρτο δεν πτοήθηκε πάντως και στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε περισσότερο, μεταφέροντας το παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν συνεχώς στην επίθεση αλλά αυτή του Σιμόνε Ιντσάγκι αμυνόταν σωστά, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε χωρίς τη μεγάλη φάση. Μέχρι που ήρθε το 95ο λεπτό… Εκεί, αρχικά ο Ντάμφρις έδιωξε πάνω στη γραμμή τη μπάλα μετά το σουτ του Μαρκάνο και στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Ταρεμί και αμέσως μετά νέο δοκάρι σε κεφαλιά του Γκρούιτς!

Έτσι, έμεινε το 0-0 και η Ίντερ πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης, περιμένοντας να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της.