Ο Γιάννης Καργιωτάκης είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές στην πάλη υποταγής και το απέδειξε για ακόμη μία φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Ρουμανία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 130 κιλών και δίνοντας συνέχεια στο σερί του.

Πέντε συνεχόμενα μετάλλια μετράει, πλέον, ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος άρχισε την προσπάθεια του από τον προκριματικό γύρο και έφτασε τελικά μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Καργιωτάκης αντιμετώπισε στον προκριματικό γύρο των παγκόσμιο πρωταθλητή του 2022 Πιβοβάρσκι και τον νίκησε με 5-2, για να ακολουθήσει η νίκη με 3-2 επί του Ισίτσκο από την Ουκρανία και η πρόκριση στον ημιτελικό.

Εκεί, ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Σνίχουρ, επίσης από την Ουκρανία, ο οποίος πέρυσι είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Καργιωτάκης, όμως, δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντί του όπως δείχνει και το… 10-1 με το οποίο επικράτησε, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο τελευταίος αντίπαλος πριν το χρυσό μετάλλιο ήταν ο Ραφιγκάεφ από τη Μολδαβία και τελικά αποχώρησε λόγω τραυματισμού, με τον Καργιωτάκη να παίρνει έτσι το χρυσό μετάλλιο και να συνεχίζει τις επιτυχίες.