Ο Κώστας Αντετοκούνμπο άφησε το όνειρο να αγωνιστεί στο NBA και πήγε στην Τουρκία και τη Φενέρμπαχτσε και πλέον ο στόχος του είναι να πρωταγωνιστήσει στη Euroleague υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη και στο πλάι του Νικ Καλάθη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «BasketNews» μίλησε για την επιλογή του, την εθνική ομάδα, τον αδερφό του Γιάννη και πολλά άλλα, αλλά δεν έλυσε την απορία ποια ομάδα υποστηρίζει ο «Greek Freak».

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στο ότι είναι καλύτερος από τον Γιάννη στις εναλλαγές των μαρκαρισμάτων. «Θα έλεγα η ικανότητα μου να αλλάζω από το 1 έως το 5, το κάνω καλύτερα. Νομίζω ότι θα συμφωνούσε. Το καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα μου έλεγε το ίδιο. Ότι δεν έχει παίξει με έναν ψηλό που μπορεί να αλλάζει με αυτό το ρυθμό. Πέρσι όταν αγωνίστηκα στην Ευρώπη μπορούσα να μαρκάρω παίκτες όπως ο Λάρκιν ή ο Τζέιμς».

Μίλησε και για την εθνική Ελλάδας και τα δάκρυα μετά το τέλος του ματς με τη Γερμανία και τον αποκλεισμό στο Eurobasket. «Ήταν εκείνη η στιγμή. Όταν συμβεί πρέπει να το ξεχάσεις και να προχωρήσεις. Είχαμε στόχους ως ομάδα και παίξαμε δυνατά, αντιμετωπίσαμε μία δύσκολη ομάδα, όπως η Γερμανία. Και άλλοι συμπαίκτες μου είχαν την ίδια αντίδραση στα αποδυτήρια», είπε. Για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τόνισε: «Έχουμε μία ομάδα με έναν σούπερ σταρ. Πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά όχι να ανέβουμε στην πλάτη του και να πιστεύουμε ότι θα μας σώσει. να παίξουμε ως ομάδα. Το κάναμε καλά στο Eurobasket. Και μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία τα έβαλε όλα. Μικρά πράγματα πρέπει να αλλάξουμε».

Για τη σχέση των παικτών της Εθνικής με τον κόουτς Ιτούδη, είπε: «Όταν χάσαμε δεν είπαμε “αυτός φταίει”. Μιλήσαμε με ανθρώπους της ομοσπονδίας, μας είπαν ότι τα δώσαμε όλα, ότι ο κόσμος ερωτεύτηκε ξανά το μπάσκετ. Από την προετοιμασία καταφέραμε να δημιουργήσουμε αυτή τη σχέση».

«Δεν είχα προτάσεις από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό»

«Δεν βρέθηκα σε σοβαρές συζητήσεις με καμία από τις δύο ομάδες», δήλωσε για το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. «Ίσως είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, αλλά δεν υπήρχε πρόταση. Η Φενέρ, με πλέι μέικερ τον Καλάθη και τον Ιτούδη προπονητή, δεν ήταν δύσκολη απόφαση για να την πάρω», συμπλήρωσε.

Στόχος του, πλέον, είναι να γίνει «ένας κυρίαρχος ψηλός στη Euroleague. Μου αρέσω να παίζω σε αυτήν. Θέλω να “χτίσω” εδώ την καριέρα μου και να προχωρήσω». Αποκάλυψε, δε, ποιους έβλεπε μεγαλώνοντας. «Έβλεπα πολλά ματς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο Πρίντεζης, ένας από τους αγαπημένους μου, μου άρεσε ο Σόφο (σ.σ. Σοφοκλής Σχορτσιανίτης). Ηταν κυρίαρχος. Όταν τον έβλεπα στην τηλεόραση τρελαινόμουν. Ο Μπατίστ και αυτός κυρίαρχος. Και φυσικά ο Χάινς. Όταν πήρε τις δύο Euroleague ο Ολυμπιακός ήταν σπουδαίος. Ένας… κοντός ψηλός με απίστευτη ενέργεια. Πίστευα ότι ήταν τρομερός. Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς ψηλούς και μπορεί να αλλάξει από το 1 έως το 5».

«Δεν ξέρω αν ο Γιάννης είναι Ολυμπιακός»

Ερωτώμενος για το αν υπήρχε εσωτερική διαμάχη όταν ο Θανάσης έπαιζε στον Παναθηναϊκό και με τη φημολογία πως ο Γιάννης είναι Ολυμπιακός, ο Κώστας, απάντησε: «Δεν ξέρω αν ο Γιάννης είναι Ολυμπιακός. Υπάρχει η φωτογραφία με τη φανέλα του Ολυμπιακού όταν ήταν παιδί και όλοι νομίζουν ότι είναι Ολυμπιακός. Ο Θανάσης έπαιξε στον Παναθηναϊκό, οπότε τότε στηρίζαμε τον Παναθηναϊκό».

Στη συνέχεια μίλησε και για τους τρεις «μονόκερους» του μπάσκετ με τους οποίους έχει αγωνιστεί: τον αδερφό του, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Λούκα Ντόντσιτς, ο Κώστας Αντετοκούνμπο, υποστήριξε: «Νομίζω η νοοτροπία τους. Όταν ήμουν στο Ντάλας και έβλεπε τον Λούκα… Είχε έρθει 18-19 ετών και έπαιζε σαν να ήταν 29 χρόνων. Όλοι έχουν και κάτι διαφορετικό. Ο ΛεΜπρόν είναι σούπερ επαγγελματίας, τρώει σωστά. Ο Γιάννης δουλεύει σκληρά. Αν δεν κάνει κάτι καλά, θα το δουλέψει και δεν θα φύγει αν δεν το κάνει σωστά».

Τέλος για το πρωτάθλημα του NBA που κατέκτησε με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 2020, είπε: «Όταν κερδίζεις κάτι μία φορά, θέλεις να κερδίζεις συνέχεια. Πάντα υπάρχει ένας στόχος για να τον κατακτήσεις».