Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τη Ντόρτμουντ στο τέλος της σεζόν και τα σενάρια για το μέλλον του ήταν ήδη πολλά και γίνονται ακόμη περισσότερα μετά την αποκάλυψη της Bild για το ραντεβού που είχε εντός του Μαρτίου με τη Μπάγερν Μονάχου και συγκεκριμένα τον αθλητικό διευθυντή του κλαμπ, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς.

Ο διεθνής Νορβηγος φορ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και δεν υπάρχει ομάδα που δεν θα τον ήθελε στο ρόστερ της. Λίγες είναι αυτές που μπορούν να τον αποκτήσουν, όμως, καθώς ναι μεν η ρήτρα αποδέσμευσής του από τη Ντόρτμουντ είναι… μόνο στα 75 εκατ. ευρώ, αλλά με την προμήθεια του μάνατζερ Μίνο Ραϊόλα και το μπόνους υπογραφής το ποσό φτάνει τουλάχιστον στα 150 εκατ. ευρώ.

Οχι και λίγα δηλαδή, με τη Μάντσεστερ Σίτι να θεωρείται τις τελευταίες εβδομάδες το φαβορί για την απόκτησή του. Οι Άγγλοι δεν παίζουν μόνοι τους, όμως, αφού υπάρχει ενδιαφέρον και από το… αφεντικό της Γερμανίας, τη Μπάγερν. Αυτό υποστηρίζει η Bild, η οποία σε αποκλειστικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι τον Μάρτιο ο Χάαλαντ συναντήθηκε με τον Σαλιχάμιτζιτς, ο οποίος του ανέλυσε το πλάνο των Βαυαρών.

Το αν θα προχωρήσει ή όχι το θέμα, φυσικά, δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά αυτή τη στιγμή, αλλά αν όντως η Μπάγερν βάλει μπρος για την απόκτησή του, αυτό θα σημαίνει ότι μάλλον θα αποχωρήσει από το Μόναχο -κάτι που επίσης θα είναι βόμβα- ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος έχει συμβόλαιο μόνο για ένα χρόνο ακόμη και δεν έχει δείξει προς το παρόν διάθεση ανανέωσής του.