Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ως συνέπεια να επιβληθούν διάφορες κυρώσεις στη Ρωσία σε όλα τα επίπεδα και μία από αυτές είναι ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας της από τους αγώνες πλέι οφ για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2022, όπως ανακοίνωσε η FIFA.

Από την προηγούμενη εβδομάδα η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε αφήσει να εννοηθεί ότι έρχεται αποκλεισμός για τους Ρώσους και αυτό επισημοποιήθηκε τώρα, αφού ανακοινώθηκε πως μένουν έξω από τους αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Αυτό σημαίνει ότι η Πολωνία προκρίνεται χωρίς αγώνα στον «τελικό» της 29ης Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σουηδίας ή Τσεχίας, με τον νικητή να προκρίνεται στο Μουντιάλ.

Στο CAS η Ρωσία

Σύμφωνα, πάντως, με όσα ανέφερε ο διεθνής Τύπος λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της οριστικής απόφασης της FIFA η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας αναμένεται να προσφύγει στο CAS με στόχο την ακύρωση όλων των μέτρων που παίρνει τόσο η FIFA όσο και η UEFA κατά των ρωσικών ομάδων.

Αντιδράσεις από τη Σουηδία

Με τον αποκλεισμό της Ρωσίας, όπως προαναφέρθηκε, η Πολωνία περνάει χωρίς αγώνα στον «τελικό» των μπαράζ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία ή την Τσεχία. Γεγονός που δεν αρέσει στους Σουηδούς, όπως έδειξαν οι δηλώσεις του προπονητή Γιάνε Άντερσον.

«Η FIFA επιτέλους πήρε τη σωστή απόφαση σε ότι έχει να κάνει με τη Ρωσία, αλλά η επιλογή να δώσει απευθείας πρόκριση στην Πολωνία είναι εντελώς… τρελής από αθλητικής άποψης» ανέφερε χαρακτηριστικά, με τον γενικό γραμματέα της σουηδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Χάκαν Σιόεστραντ, να συμφωνεί μαζί του.