Σε μια περίοδο όπου το αγγλικό ποδόσφαιρο βλέπει πολλά παιχνίδια ν’ αναβάλλονται λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού και με την Premier League ν’ ανακοινώνει εβδομαδιαίο αριθμό ρεκόρ 90 νοσούντες, η Λιντς αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ της χώρας ως ομάδα – παράδειγμα.

Είναι από τις ελάχιστες της κορυφαίας κατηγορίας όπου οι πάντες είναι εμβολιασμένοι. Παίκτες, προπονητικό τιμ, εργαζόμενοι, παράγοντες. Κι όλοι εκτός ενός ποδοσφαιριστή που θα το κάνει τις επόμενες ημέρες έχουν λάβει και την 3η δόση. Σε αντίθεση με άλλα αποδυτήρια – όπως αυτά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου τουλάχιστον δύο παίκτες είναι ξεκάθαρα αρνητές – ήταν τρεις προσωπικές τραγωδίες που ώθησαν και τους πάντες να εμβολιαστούν. Πρόκειται για 82 ανθρώπους που εργάζονται σ’ αυτό που η Premier League αποκαλεί «red zone», δηλαδή που σχετίζονται με την καθημερινότητα της πρώτης ομάδας.

Η πρώτη ιστορία ήταν του υπεύθυνου του ιατρικού τμήματος της ομάδας, Ρομπ Πράις. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο και πιο συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, μέσα σε 15 μέρες έχασε τον πατέρα του και τη μητέρα του από τον κορονοϊό. Ο πατέρας του εισήχθη σε νοσοκομείο για επέμβαση και κόλλησε εκεί την Covid-19. Η σύζυγός του μολύνθηκε σε επίσκεψή της στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο Πράις, έπειτα, μάζεψε την ομάδα και τους εξήγησε γιατί έπρεπε να εμβολιαστούν. Πολύπειρος στο πόστο του και απαραίτητος, εξαιτίας του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας που απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας, ο Πράις είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης για τους παίκτες. Η τραγωδία, όμως, χτύπησε και πάλι την πόρτα της Λιντς λίγες ημέρες μετά. Η γιαγιά ενός εκ των αρχηγών, του μέσου Κάλβιν Φίλιπς, έχασε κι εκείνη τη μάχη με τον κορονοϊό. Η γιαγιά Βαλ είχε εξελιχθεί σε cult φιγούρα στη σύγχρονη ιστορία του κλαμπ ιδίως όσο έπαιζε στις μικρότερες κατηγορίες. Χωρίς εκείνη ο Φίλιπς θα έπαιζε τώρα σε άλλον σύλλογο. Τέλος ήταν ο Στουάρτ Ντάλας που έχασε έναν κοντινό του φίλο από κορονοϊό.