Υπάρχουν επενδυτές, ή όχι ; Είναι υπαρκτό πρόσωπο ο Άραβας, ή όχι ; Θα επενδύσουν χρήματα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ή όχι ; Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν τον τελευταίο μήνα τους φιλάθλους του Δικεφάλου.
Μετά την διαρροή του θέματος προκλήθηκε πολύ μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που έσπευσε να κατευνάσει με ανακοίνωση του ο Θόδωρος Ζαγοράκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ποτέ δεν αρνήθηκε ότι είχε συζητήσεις με επιχειρηματία που από το καλοκαίρι δείχνει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Και δεν το αρνήθηκε γιατί αφιέρωσε ατέλειωτες σε συζητήσεις με τον νεαρό σε ηλικία γόνο της οικογένειας του Κατάρ, τους οικονομικούς και νομικούς του συμβούλους προκειμένου να παρουσιάσει μια αναλυτική εικόνα των οικονομικών – κυρίως – στοιχείων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι εκπρόσωποι του υποψήφιου αγοραστή των μετοχών φυσικά και δεν έμεινα στα όσα τους είπε ο Ζαγοράκης. Ζήτησαν και έλαβαν ογκώδης φακέλους με τα όλα τα απαραίτητα στοιχεία που τους επέτρεψαν να έχουν μια σαφή εικόνα για τις εισροές χρημάτων την τελευταία τριετία, για την σχέση του εταιρίας με την εφορία και τους υπόλοιπους οργανισμούς, τα προσδοκούμενα έσοδα μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου, τις υποχρεώσεις προς τρίτους, και το ύφος του χρέος της ΠΑΕ προς την πολιτεία.

Από τα στοιχεία που τους προσκομίστηκαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσα υποστήριζε ο Ζαγοράκης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και απεικονίζονται στους αριθμούς των λογιστικών βιβλίων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η εισήγηση τους στον πελάτη τους – τον υποψήφιο αγοραστή – ήταν θετική. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις και οι επαφές του Θόδωρου Ζαγοράκη με τον Άραβα που δεσμεύτηκε πως μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ( 20 Δεκεμβρίου ) θα προχωρήσει στην κατάθεση των χρημάτων που απαιτούνται ( 6.500.000 ευρώ ) προκειμένου να γίνει ο κάτοχος του 51 % των μετοχών.

Πηγή: gazzetta.gr