Ο Πολ Σκόουλς αφότου κρέμασε τα παπούτσια του έχει εξελιχθεί σ’ έναν από τους πιο σκληρούς σχολιαστές στην αγγλική τηλεόραση. Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «επιτέθηκε» στον Πολ Πογκμπά μετά από την ισοπαλία των «κόκκινων διαβόλων» με 2-2 κόντρα στην Αταλάντα για το Champions League.

Του άσκησε κριτική λέγοντας πως «το μυαλό του ήταν αλλού» στη διάρκεια του ματς. Ο Γάλλος άσος δεν έπαιξε καθόλου καλά και εντέλει αντικαταστάθηκε από τον Νεμάνια Μάτιτς στο δεύτερο ημίχρονο του ματς. Αναφερόμενος στην απόδοσή του Πογκμπά, ο Σκόουλς τόνισε πως θα χρειαστεί babysitting μέχρι τα 35 του καθώς έχει την τάση να κάνει χαζομάρες στον αγωνιστικό χώρο.

«Ο Πογκμπά χρειάζεται να έχει κάποιον από πάνω του και να τον προσέχει όλη την ώρα. Κάποιον που να τον σέβεται, όμως. Έχει ανάγκη από έμπειρους ανθρώπους να τον στηρίξουν. Πόσο ετών είναι τώρα; 28; Είναι πραγματικά ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, αλλά από εκείνους που ακόμη και στα 35 τους παραμένουν ίδιοι. Θα συνεχίσει να κάνει χαζά πράγματα, κόλπα με την μπάλα και άλλα όπως το να δείχνει πόσο δυνατός και καλός τεχνίτης είναι», δήλωσε.

«Το μεγάλο πρόβλημα με τον Πογκμπά είναι η συγκέντρωσή του. Ορισμένες φορές το μυαλό του βρίσκεται αλλού. Μου έρχεται στο νου το πως έπαιζε στη Γιουβέντους, όπου ήταν καταπληκτικός και ο λόγος που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον απέκτησε. Είχε τόσους έμπειρους παίκτες γύρω του: τον Πίρλο, τον Κιελίνι, τον Μπονούτσι, τον Μπουφόν κι έναν προπονητή που είχε ισχυρή προσωπικότητα».

Από τη μεριά του, ο Ρίο Φέρντιναντ, άλλη παλιά δόξα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που τώρα σχολιάζει αγώνες, υποστήριξε πως ο Πογκμπά μοιάζει να μην παίζει με το ίδιο κίνητρο που έχει στην Εθνική Γαλλίας. «Θα συμφωνούσε κι ο ίδιος πως δεν έχει αποδώσει στο αναμενόμενο επίπεδο. Ίσως να χρειάζεται παραπάνω πίεση από τους συμπαίκτες του και δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν καλύτερο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο να τον πιάσει και να του πει δύο κουβέντες»

Το συμβόλαιο του Πολ Πογκμπά λήγει το καλοκαίρι και ως τώρα δεν υπάρχουν σημάδια πως οι δύο πλευρές συζητούν την επέκτασή του. Μάλιστα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους φέρονται να ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και θα έχουν το δικαίωμα να του μιλήσουν από την 1η Ιανουαρίου αν δεν υπογράψει νέο deal με τους «κόκκινους διαβόλους».