Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο γήπεδο όπου πριν από 13 χρόνια κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, ενόψει του αγώνα με τη Λοτομάτικα Ρόμα (17/11, 9.30μ.μ, Novasports1), με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να εστιάζει στις απαιτούμενες… αποδείξεις των «ερυθρόλευκων» μακριά από το ΣΕΦ.

Ο τεχνικός των κυπελλούχων Ελλάδος, Ντούσαν Ίβκοβιτς, μιλώντας για την προσεχή εκτός έδρας αναμέτρηση με την ιταλική ομάδα που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του β’ ομίλου, τόνισε αρχικά: «Είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω με τον Ολυμπιακό στη Ρώμη μετά τον τελικό του 1997. Έχουμε πολύ καλές αναμνήσεις από αυτό το γήπεδο, αλλά η παράδοση δεν παίζει ρόλο.

Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, πράγμα που δεν κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια, και να δείξουμε πως είμαστε ομάδα που ξέρει να παίζει και εκτός έδρας.

Πρέπει να προσέξουμε την άμυνα ένας εναντίον ενός και να αντιμετωπίσουμε κατάλληλα τους Ουάσινγκτον, Βιτάλι και Τζιακέτι, όπως επίσης να αποφύγουμε τα λάθη».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στα αγωνιστικά προβλήματα: «Έχουμε τώρα τελευταίες κάποιες ατυχίες, προβλήματα στους ψηλούς, τραυματισμούς των παικτών που παίζουν στη θέση ”4”, ενώ τώρα δεν θα έχουμε μαζί μας τον Παπαλουκά και τον Πελεκάνο.

Η απουσία του Παπαλουκά είναι πολύ σημαντική, λόγω της εμπειρίας του, ενώ μπορεί να μαρκάρει τους αντιπάλους μέχρι και στη θέση ”3”. Έπαθε ένα διάστρεμμα και θα αρχίσει ατομικό πρόγραμμα».

Μαυροκεφαλίδης: «Σταδιακά καλύτεροι»

Από την πλευρά του, ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, μιλώντας αρχικά για την μεγάλη επιτυχία του 1997, σημείωσε: «Θυμάμαι εκείνον τον τελικό. Όλοι είχαμε παρακολουθήσει τις προσπάθειες της ομάδας τότε. Είχα δει τον αγώνα και είχα χαρεί πολύ», ενώ αναφερόμενος στο επικείμενο παιχνίδι με τη Λοτομάτικα Ρόμα, υπογράμμισε: «Το ματς με τη Ρόμα είναι πολύ σημαντικό. Πρόκειται για έναν αντίπαλο που είναι δυνατός, ιδιαίτερα στην έδρα του. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στη νίκη. Μέρα με τη μέρα πιστεύω πως είμαστε καλύτεροι και πιο έτοιμοι».

Πηγή: gazzetta.gr