Ούτε 20 ημέρες δεν έχει κλείσει στην Ελλάδα ο Μανόλο Χιμένεθ και ήδη εντυπωσιάζει με την ειλικρίνεια του και την ευθύτητα των απόψεων του. Ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης δεν επιπλέει σε θολά νερά. Αντιθέτως με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του, έχει το θάρρος της γνώμης του και δεν διστάζει να πει την άποψη του, είτε αφήνοντας αιχμές για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, είτε ρίχνοντας μπηχτές για τον Νιόπλια. Είναι ειλικρινής και καθόλου διπλωμάτης, αν και κανείς δεν γνωρίζει εάν το κλίμα της ποδοσφαιρικής μας ψωροκώσταινας δεν τον αναγκάσει να αλλάξει τάχιστα. Μέχρι τότε το gazzetta.gr παρουσιάσει έναν προπονητή που έχει άποψη και την λέει!

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου
Κατά την επίσημη παρουσίαση του δεν χαρίστηκε στο ποδόσφαιρο μας, ούτε αποκάλυψε ότι το παιδικό του όνειρο ήταν να δουλέψει στην Ελλάδα. «Θα μπορούσα να έχω δουλέψει σε άλλα πρωταθλήματα που προσφέρουν περισσότερα λεφτά και είναι θεωρητικά μεγαλύτερα από το ελληνικό, αλλά με τράβηξε η ιδέα που υπάρχει για να πετύχουμε μεσοπρόθεσμα κάποια σημαντικά πράγματα», είπε και πρόσθεσε για το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι 16 χρόνια εκτός τίτλων: «Ο φόβος είναι για τους δειλούς. Εγώ δεν είμαι δειλός και δεν είναι δειλή ούτε η ομάδα μου».

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου
Στην ελληνική πραγματικότητα προσγειώθηκε απότομα, όταν είδε σε όλες τις εφημερίδες φαρδιά-πλατεία, όσα είπε στους παίκτες μέσα στα αποδυτήρια. Και φυσικά φρόντισε να τα κόψει όλα μαχαίρι λέγοντας: «Μου έχουν πει πως ό,τι γίνεται στις προπονήσεις περνάει στις εφημερίδες, αλλά εγώ στην Ισπανία δεν το ζούσα και δεν μου αρέσει εδώ»,

Σάββατο 16 Οκτωβρίου
Πριν από το ματς με τον Άρη, πάλι δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις και προσδιόρισε ξεκάθαρα τον χρονικό ορίζοντα της δικής του ΑΕΚ, χωρίς να φοβηθεί να δώσει υποσχέσεις, που ενδεχομένως δεν θα πραγματοποιηθούν. «Είμαι πεπεισμένος ότι το Δεκέμβριο θα παρουσιαστεί μία πολύ καλή ΑΕΚ», ήταν η ατάκα του

Κυριακή 17 Οκτωβρίου
Μετά τον θρίαμβο επί του Άρη δεν κάθισε πάνω στις δάφνες του, δηλώνοντας ότι είναι δικό του έργο η τεσσάρα, αλλά είπε τα πράγματα όπως είναι: «Αυτό που έγινε το πέτυχαν οι παίκτες μου κι όχι εγώ».

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου
Και για όσους δεν το κατάλαβαν, το επανέλαβε την παραμονή του αγώνα με την Αντερλεχτ. «Δεν έχω μαγικό ραβδί. Ό,τι έγινε την Κυριακή, το πέτυχαν οι παίκτες».

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου
Το ματς με την Αντερλεχτ τελείωσε, με άσχημο τρόπο και ο Ισπανός κάλυψε τους παίκτες του, αφήνοντας αιχμές για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και την προετοιμασία που έγινε το καλοκαίρι. «Χειροκροτώ την απόδοση των παικτών ακόμα και όταν χάνουμε. Δεν είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία που έχουν κάνει. Δεν θα μπω στο κομμάτι δουλειάς του προηγούμενου προπονητή. Απλά είπα ότι για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε τρεις διοργανώσεις και σε δύσκολα ματς όπως το σημερινό, θα πρέπει να βελτιωθούμε. Δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα από τους ποδοσφαιριστές, ξέρω ότι η κούραση οδηγεί σε λάθη».

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου
Την επομένη της βαριάς ήττας στις Βρυξέλλες, ήταν η σειρά των γιατρών της ομάδας να δεχτούν τα βέλη του, κατά τη διάρκεια ομιλίας στους παίκτες. «Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με τους τραυματισμούς και θέλω να προσέχετε κι εσείς, όσο περνάει από το χέρι σας».

Σάββατο 23 Οκτωβρίου
Παραμονή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δεν κρύφτηκε πίσω από τις απουσίες των Σκόκο, Λυμπερόπουλου και Μανωλά – εν αντιθέσει με τον Νιόπλια – και δεν επικαλέστηκε ως δικαιολογία τις ελλείψεις βασικών παικτών. «Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είμαστε αυτοί που είμαστε, έχουμε την κατάσταση που έχουμε, αυτή είναι η ομάδα μας και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι».
Μάλιστα ήταν ακόμα πιο καυστικός προς τους παίκτες του, στέλνοντας μήνυμα ότι πρέπει να βάλουν τα πόδια τους στην φωτιά. «Όποιος αύριο δεν έχει κίνητρο βλέποντας μόνο όλο αυτό τον κόσμο που θα έρθει, για μένα αυτός ο παίκτης δεν έχει αίμα καν μέσα του, έχει μόνο νερό».

Κυριακή 24 Οκτωβρίου
Τελικά και οι παίκτες του είχαν αίμα μέσα τους, αλλά και ο ίδιος, ρίχνοντας μπηχτές για τον αντίπαλο του προπονητή! «Δέσαμε κόμπο τον Παναθηναϊκό. Τον ελέγξαμε. Τον ξέραμε. Εγώ και οι συνεργάτες μου κινούμαστε γρήγορα για να μάθουμε τις ελληνικές ομάδες. Πιστέψτε με, δεν τους αφήνω ούτε καν να κοιμούνται, με τη βοήθεια του καφέ. Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που πιστεύαμε ότι θα κάνει. Καταφέραμε να εξουδετερώσουμε τις απευθείας πάσες στον Σισέ».

Έδεσε κόμπο λοιπόν το Νιόπλια και πέρα από τις προπονητικές του ικανότητες, που θα κριθούν στην πορεία, έχει κερδίσει και την συμπάθεια όλων με την ευθύτητα του και την ειλικρίνεια. Σε τελική ανάλυση, κάνει πιο ενδιαφέρουσα την ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα…

Πηγή: gazzetta.gr