Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, αναφερόμενος στο θέμα της απεργίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών υπογράμμισε ότι περιμένει από τη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των καλαθοσφαιριστών να «βάλουν νερό στο κρασί τους αυτές τις δύσκολες περιόδους, έτσι ώστε να σταματήσει η απεργία».

Ο κ. Νικητιάδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» τόνισε ακόμη ότι «αν “στραβώσει” κάτι στις συζητήσεις με τον ΠΣΑΚ θα είναι εις βάρος του μπάσκετ. Και δεν πιστεύω ότι οι παίκτες θέλουν το κακό του μπάσκετ».

«Πράγματι τα αιτήματά τους είναι αυτονόητα, υπάρχουν πράγματα τα οποία συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Μιλάμε για ΚΑΕ, σωματεία, άλλης μορφής ομάδες και κάποια στιγμή πρέπει να εξυγιανθεί το σύστημα, όπως κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαριστεί αν οι καλαθοσφαιριστές είναι ή όχι εργάτες που υπάγονται στο εργατικό δίκαιο», είπε για την απεργία του ΠΣΑΚ.

«Κατά την εκτίμηση μου -διότι είμαι και δικηγόρος και γνωρίζω από αυτά- δε μπορεί να τους βάλεις να δουλεύουν υπερωρίες και να ζητούν υπερωρίες ή έξτρα λεφτά το Σαββατοκύριακο, όπως οι εργαζόμενοι. Πρέπει να βρούμε ποια είναι η σχέση που διέπει τον καλαθοσφαιριστή με την ομάδα στην οποία έρχεται να συμβληθεί για να προσφέρει τις υπηρεσίες του» πρόσθεσε.

Όσο για τα αιτήματά τους περί των ασφαλιστικών ο κ. Νικητιάδης είπε δε μπορεί να γίνει κάποια συζήτηση αυτή τη στιγμή για δεκάδες λόγους. «Το να καλυφθούν οι καλαθοσφαιριστές είναι κάτι που θεωρείται λογικό και σ’ αυτό υπάρχει τρόπος να βρεθεί λύση. Εφόσον συμφωνούν και οι ίδιοι με όσα έχουν διατυπωθεί απ΄ την ομοσπονδία και τον ΕΣΑΚΕ, απομένει να επισημοποιήσουμε με πανηγυρικό τρόπο, όχι μόνο ότι λύεται η απεργία και προχωράμε, αλλά και το ότι καθόμαστε όλοι μαζί για να εξυγιάνουμε πλήρως το χώρο, διότι ο χώρος θέλει εξυγίανση».

Σ’ ό, τι αφορά στην ασφάλιση, τις μεταγραφές και τις αμοιβές των αθλητών είπε ότι πρόκειται για πολύ βασικά θέματα στα οποία δεν έχουν διαφορές, απ’ τη στιγμή που κάποια ζητήματα καθορίζονται από τη FIBA και δεν υπάρχει τρόπος παρέμβασης στους κανονισμούς.

Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε ακόμη και στην έφοδο της αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών, λέγοντας δεν ξαφνιάστηκε από τα ευρήματα. «Δε θα είμαστε επιεικείς στην ιστορία της βίας στα γήπεδα. Απεναντίας πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί. Δε μπορεί μια οικτρή μειοψηφία να παρουσιάζει μια εικόνα που δεν είναι η πραγματικότητα της χώρας», είπε.