Χωρίς αμφιβολία ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι είναι δύο από τους καλύτερους, αν όχι οι καλύτεροι, ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Οπότε είναι λογικό να υπάρχουν συγκρίσεις ανάμεσα στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης και τον Αργεντινό φορ της Μπαρτσελόνα.

Μέσα στο γήπεδο οι δύο παίκτες έχουν αρκετές ομοιότητες, όμως έξω από αυτό έχουν αρκετές διαφορές. Πριν από μερικές μέρες ο «CR7» δήλωσε στεναχωρημένος, ενώ ο Μέσι δείχνει να είναι στην καλύτερη φάση της ζωής του.

Έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό όλων και, παρότι οι επιδόσεις του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του δεν είναι ανάλογες με εκείνες στους «μπλαουγκράνα», προσπαθεί πάντα για το καλύτερο.

«Αυτό είναι όμορφο. Είναι καταπληκτικό όταν άνθρωποι σου δείχνουν τόση αγάπη. Είχε συμβεί στο Κόπα Αμέρικα και σήμερα (προχθές) εδώ στη Κόρδοβα», δήλωσε ο Μέσι μετά τη λήξη του αγώνα της Αργεντινής με την Παραγουάη.

Από την πλευρά του, ο Αλεχάντρο Σαμπέγια (εκλέκτος της εθνικής ομάδας) τόνισε: «Ο Μέσι είναι χαρούμενος. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το δείχνει μέσα στο γήπεδο. Όταν είναι καλά, χαρούμενος, έχουμε μία καλή ευκαιρία να απολαμβάνουμε το άθλημα».