Μια από τις πιο περίεργες υποθέσεις που έφτασαν μέχρι το CAS έλαβε τέλος σήμερα, με το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο να αποφασίζει τελικά ότι η Σάντερλαντ πρέπει να πληρώσει 10,5 εκατ. ευρώ στην Ίντερ για έναν ποδοσφαιριστή που έπαιξε ελάχιστα στον αγγλικό σύλλογο και τον οποίον στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι δεν ήθελε.

Όλα αυτά έγιναν στις «μαυρόγατες» την περίοδο που στον πάγκο τους βρίσκονταν ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Ρίκι Άλβαρες από την Ίντερ, με τους «νερατζούρι» να παραχωρούν τον παίκτη με τη μορφή δανεισμού. Στη συμφωνία των δύο πλευρών υπήρχε οψιόν, η οποία ανέφερε πως η Σάντερλαντ έπρεπε να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή έναντι 9 εκατομμυρίων λιρών, σε περίπτωση που η ομάδα εξασφαλίσει την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τελικά, στο τέλος της χρονιάς το συγκρότημα του Πογέτ σώθηκε, αλλά η συμβολή του Άλβαρες ήταν από μικρή έως ελάχιστη. Αν και αγωνίστηκε 17 φορές με τη φανέλα της Σάντερλαντ, κατάφερε να πετύχει μόλις ένα γκολ και αυτό στο Κύπελλο Αγγλίας. Μάλιστα, η καριέρα του πήρε την κατιούσα, καθώς ένας τραυματισμός τον πήγε ακόμη πιο πίσω.

Με τα πολλά, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποχώρησε από την αγγλική ομάδα, αλλά η Ίντερ δεν ξέχασε ότι είχε μπει ειδικός όρος στον δανεισμό του. έτσι, κυνήγησε το θέμα δικαστικά και τελικά δικαιώθηκε στον ανώτατο βαθμό. Με τη Σάντερλαντ να καλείται να καταβάλει 10,5 εκατ. ευρώ στους «νερατζούρι».