Είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες στόπερ, τον οποίον όλοι όσοι έχουν δουλέψει μαζί του, τον αποθεώνουν για τον επαγγελματισμό του και το πόσο προσηλωμένος είναι στη δουλειά του, παρά το γεγονός ότι δεν έφτασε στα στάνταρ που όλοι θα ήθελαν, ειδικά ο ίδιος. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, τον οποίο ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είχε στα βασικά του πλάνα στην ΑΕΚ, αλλά του έπλεξε το εγκώμιο σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη.

Στην Ένωση, από τότε που ο Ισπανός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, το δίδυμο Βράνιες και Τσιγκρίνσκι -όταν ήταν και οι δύο διαθέσιμοι- δεν άλλαζε. Έτσι, ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός πήρε λιγότερο χρόνο σε σχέση με προκατόχους του Χιμένεθ, κάτι που τον έκανε να μην πει «ναι» σε πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του. Δεν ήταν τόσο το οικονομικό κομμάτι ο λόγος για τον οποίον δεν δέχθηκε άμεσα την «κιτρινόμαυρη» πρόταση, αλλά κυρίως ο χρόνος συμμετοχής.

Πρώτος στόχος για τον ίδιο τον παίκτη είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Ωστόσο, δεν θα ήταν αρνητικός σε ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε μεγάλη ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός δείχνει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του εδώ και αρκετό καιρό και ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον θεωρεί ως ιδανικό να αντικαταστήσει τον Ράσμους Τελάντερ.

Τις τελευταίες ώρες μπήκε στο «κόλπο» και ο ΠΑΟΚ, με ανθρώπους της ομάδας να έχουν σε υψηλή εκτίμηση τις ικανότητες του Λαρισαίου ποδοσφαιριστή. Και όπως αναφέρει η εφημερίδα Live Sport ενδέχεται οι Θεσσαλονικείς να μπουν… σφήνα στους «πράσινους».