Τον δρόμο για να έρθει στον Πειραιά άνοιξε με δηλώσεις του ο ίδιος ο Μάρκο Πάντελιτς, φτάνει να του γίνει η κατάλληλη οικονομική πρόταση. Για συνεχή επικοινωνία του Κοβάσεβιτς με τον παίκτη κάνουν λόγω τα ΜΜΕ.

Ο 32χρονος Σέρβος μίλησε στην εφημερίδα Εξέδρα για την επιθυμία του να έρθει στη χώρα μας, τους λόγους για τους οποίους έφυγε από τον Άγιαξ αλλά και σε ποιο πρωτάθλημα γύρισε την πλάτη.

«Είμαι ελεύθερος και περιμένω μια καλή πρόταση. Εννοείται πως έρχομαι στον Ολυμπιακό αν ακούσω αυτά που περιμένω», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Πάντελιτς.

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους δεν ανανέωσε με την ομάδα του Άγιαξ, σχολίασε: «Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η προσφορά τους σε επίπεδο χρονικής διάρκειας, αλλά γενικότερα. Μου πρότειναν συμβόλαιο για 2+1 χρόνια και λιγότερα χρήματα από όσα πήρα πέρσι. Εγώ ζήτησα τρία ή τέσσερα χρόνια, αλλά άργησαν να μου απαντήσουν. Δεν θα περίμενα για πάντα».

Τα χρήματα δηλαδή θα παίξουν τον βασικό ρόλο για την επόμενο σταθμό της καριέρας του; «Από την Τουρκία μου πρότειναν 10 εκατ. για τέσσερα χρόνια, αλλά τους είπα όχι. Δεν γουστάρω να πάω εκεί. Προτιμώ να παίξω στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σέρβος στράικερ.

Πόσα χρήματα όμως ζητάει ο παίκτης για να έρθει στον Ολυμπιακό; Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, με ένα ποσό που αγγίζει το χρόνο το 1,8 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, ο Πάντελιτς ντύνεται και… αύριο στα ερυθρόλευκα.

Στον Πειραιά πάντως αυτή τη στιγμή κρατάνε σιγή ισχύος.