Ξεκινούν σήμερα τα πλέι οφ στην εφετινή Stoiximan Basket League, με τις ομάδες που θα φτάσουν πρώτες στις δύο νίκες θα προκριθούν στα ημιτελικά.

Η αυλαία ανοίγει στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ Betsson (15/5, 17:15). Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τους τρεις γύρους στη δεύτερη θέση, με την τελευταία τους υποχρέωση να ήταν το εκτός έδρας εξ αναβολής ματς με τον Κολοσσό Ρόδου, τον οποίο συνέτριψαν 100-66. Από ‘κει και πέρα, στο ματς αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Φίλιπ Πετρούσεφ να αποχωρεί τραυματίας. Το πρόβλημά του δεν αποδείχτηκε σοβαρό, αλλά η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Επίσης, κόντρα στην Ένωση θα αγωνιστεί ξανά σε ματς πρωταθλήματος Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος πήρε τη θέση του Μόουζες Ράιτ στο ελληνικό ρόστερ.

Το δεύτερο ματς της ημέρας θα διεξαχθεί στο «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου το Περιστέρι bwin θα φιλοξενήσει τον Κολοσσό Ρόδου (15/5, 20:15, ΕΡΤ3). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έρχεται από την ήττα στην παράταση (94-92) από τον Προμηθέα Πάτρας, ενώ μερικές ημέρες νωρίτερα έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final Four του Basketball Champions League. Από την άλλη, οι «θαλασσί» γνώρισαν πρόσφατα την ήττα 100-66 από τον Ολυμπιακό, σε εξ αναβολής ματς.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας των Playoffs:

Τετάρτη, 15/5

  • Ολυμπιακός-ΑΕΚ Betsson (17:15)
  • Περιστέρι bwin-Κολοσσός Ρόδου (20:15)

Πέμπτη, 16/5

  • Παναθηναϊκός AKTOR-ΠΑΟΚ (20:15)

Παρασκευή, 17/5

  • Προμηθέας Πάτρας-Άρης (17:15)