Μετά την ήττα του με 1-0 στο Βέλγιο, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε και στην Τούμπα από την Κλαμπ Μπριζ, με 2-0 αυτή τη φορά, με συνέπεια να αποκλειστεί στους προημιτελικούς του Europa Conference League.

Στην καυτή Τούμπα ο δικέφαλος του βορρά ήθελε ένα ξεκίνημα ανάλογο αυτό του αγώνα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι Βέλγοι όμως είναι πολύ οργανωμένη ομάδα και κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό, έχοντας μάλιστα και την πρώτη ευκαιρία -και ήταν και μεγάλη- στο 18′ με το γύρισμα του Σκόρας για τον Γιούργκα που δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή. Αυτός, όμως, θα την έκανε τη ζημιά στη συνέχεια…

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν φανερό ότι το ήθελε πολύ, ήταν επίσης φανερό όμως ότι δυσκολευόταν να απειλήσει και στο 33′ τα πράγματα έγιναν χειρότερα: Γύρισμα του Σάμπε, κενά στην άμυνα και ο Γιούτγκλα νίκησε τον Κοτάρσκι για το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ ήταν, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο και στο 45′ η υπόθεση-πρόκριση έγινε βουνό αφού ο Γιούτγκλα ήταν εκεί που έπρεπε, μετά την απόκρουση του Κοτάρσκι σε προσπάθεια του Σκόρας, γράφοντας και το 0-2.

Με την Κλαμπ Μπριζ να πετάει ψυχολογικά και τους Θεσσαλονικείς να είναι… στα τάρταρα, το παιχνίδι βασικά είχε ήδη κριθεί αφού θα έπρεπε να έρθουν τα πάνω-κάτω στο β’ μέρος και δεν ήρθαν. Ο δικέφαλος του βορρά, για τον οποίο άρχισε αμέσως τις αλλαγές ο Λουτσέσκου, θα μπορούσε να μειώσει στο 51′ με τον Ντεσπόντοφ αλλά το σουτ ήταν άστοχο και από εκεί και πέρα λίγα πράγματα…

Κάθε λεπτό που περνούσε, άλλωστε, γινόταν όλο και πιο σαφές ότι οι φιλοξενούμενοι θα ήταν αυτοί που θα έπαιρναν την πρόκριση και έτσι έγινε, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει πολύ από ένα σημείο κι έπειτα και τις δύο ομάδες να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή…

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Γιόνι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ (56′ Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ (71′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (46′ Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μπράντον (46′ Σαμάτα).

Κλαμπ Μπριζ: Γιάκερς, Σάμπε, Ορντόνιες, Μπαλάντα, Σκόρας (87′ Ταλμπί), Μέιχερ, Βέτλεσεν (84′ Ζινκερνάγκελ), Βανάκεν, Ονιεντίκα, Νούσα (76′ Νούσα), Γιούτγκλα.