Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό και όλα δείχνουν ότι η θητεία του Κάρλος Καρβαλιάλ θα αποδειχθεί σύντομη τελικά, αφού ο Πασκάλ Γιάνσεν είναι στην Αθήνα από το πρωί της Τετάρτης (7/2), πήγε στο Καραϊσκάκη για το παιχνίδι της Κ19 με την Ίντερ στο Youth League και θα κλείσει την ημέρα του έχοντας συνάντηση με τη διοίκηση του κλαμπ.

Οι Ερυθρόλευκοι ουσιαστικά βγήκαν από τη μάχη του πρωταθλήματος μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο αποκλείστηκαν και στο κύπελλο Ελλάδας πρόσφατα, με το κλίμα να γίνεται πολύ βαρύ για τον Καρβαλιάλ. Γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι έχει ήδη έρθει στην Ελλάδα ο πιθανός αντικαταστάτης του.

Ο Γιάνσεν προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρωί της Τετάρτης (7/2) και το μεσημέρι βρέθηκε στο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας Κ19 με την αντίστοιχη της Ίντερ στο πλαίσιο του Youth League, του Champions League των Νέων.

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα λέει συνάντηση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού το βράδυ προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών.

Το βιογραφικό του Γιάνσεν

Ο Πασκάλ Γιάνσεν είναι 51 ετών και ξεκίνησε την προπονητική του πορεία σε ηλικία μόλις 20 ετών ως προπονητής νέων στην Χάαρλεμ. Εκεί παρέμεινε για πέντε χρόνια και στη συνέχεια πήγε στην Ιορδανία ως βοηθός προπονητή στην Αλ Τζαζίρα (1998-98), για να ακολουθήσει η θητεία στην Αλ Γουάχντα (1999-00).

Από το 2000 ως το 2009 ήταν στην Φίτεσε ως διευθυντής των ακαδημιών, πόσο που είχε και στη Σπάρτα Ρότερνταμ από το 2009 ως το 2012. Από την επόμενη σεζόν, 2012-13, ήταν μέλος του προπονητικού τιμ της ομάδας, για να πάει τη διετία 2013-15 στην Αϊντχόφεν ως προπονητής της Κ19. Στη συνέχεια ανέλαβε την Κ21 όπως και διευθυντής ακαδημιών και τον Ιούλιο του 2018 αποφάσισε να γίνει βοηθός προπονητή στην Άλκμααρ.

Από τον Δεκέμβριο του 2020 πήρε… προαγωγή σε προπονητής της ομάδας και στην τριετία 2020-23 έδειξε καλά πράγματα, με την Άλκμααρ να φτάνει ως τους ημιτελικούς του Europa Conference League πέρυσι.