Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024 μέσω των αγώνων μπαράζ που θα γίνουν τον Μάρτιο και στους οποίους θα συμμετέχει η Εθνική Ελλάδας, στο μέλλον όμως, όπως είπε μιλώντας σε βρετανική ιστοσελίδα, θα του άρεσε να επιστρέψει στη Σάντερλαντ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε δηλώσεις με αφορμή το γεγονόε ότι η Σάντερλαντ θα αντιμετωπίσει τη Νιούκαστλ, την παραδοσιακή αντίπαλό της, στον 3ο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας στις 6 Ιανουαρίου και θυμήθηκε όσα έζησε εκεί.

«Όταν πήγα στη Σάντερλαντ μού ζήτησαν να κάνω δύο πράγματα: Να κρατήσω τον σύλλογο στην Premier League, κάτι που έκανα με κάποιο τρόπο, και να νικήσω τη Νιούκαστλ. Στα πρώτα επτά παιχνίδια πήραμε έναν βαθμό. Στη συνέχεια χάσαμε από τη Σουόνσι 4-0. Οκτώ παιχνίδια, ένας βαθμός. Ακολουθούσε η Νιούκαστλ εντός έδρας, νικήσαμε 2-1. Αυτό ήταν, όλα άλλαξαν. Ήταν απίστευτο», είπε αρχικά ο Πογέρ και συνέχισε.

«Παίξαμε με τη Νιούκαστλ τρεις φορές εκείνη τη χρονιά και νικήσαμε και τις τρεις. Πιστεύω ότι κάθε οπαδός της Σάντερλαντ θα ήταν εντάξει με αυτό, ήμασταν στην Premier League και νικούσαμε τη Νιούκαστλ κάθε φορά που παίζαμε. Η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή».

Όσο για το αν θα του άρεσε να επιστρέψει στη Σάντερλαντ, απάντησε πως «θα μου άρεσε πολύ να επιστρέψω, προφανώς δεν μπορώ να πάω τώρα, αλλά έχω εξαιρετική σχέση με τον σύλλογο και έναν από τους ιδιοκτήτες, τον Χουάν Σαρτόρι. Επικοινωνούμε μια φορά το μήνα. Αν έρθουν έτσι τα πράγματα, μια μέρα θα ήθελα να επιστρέψω».