Κόντρα στη Φερεντσβάρος θα δώσει τη «μάχη» του για την πρόκριση στη φάση των «16» του Europa Conference League ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με τους Ούγγρους στις 15 και 22 Φεβρουαρίου με το πρώτο ματς να γίνεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η Φερεντσβάρος είναι η διασημότερη ομάδα και ισόβια πρωταθλήτρια της χώρας, με 35 πρωταθλήματα και 43 Κύπελλα Ουγγαρίας. Αυτή τη σεζόν άρχισε την ευρωπαϊκή περιπέτειά της από τον πρώτο προκριματικό γύρο του του Champions League όπου έπεσε θύμα μιας εκ των μεγαλύτερων εκπλήξεων του θεσμού καθώς αποκλείστηκε από την Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε με συνολικό σκορ 3-0.

Η αποτυχία της να προχωρήσει στο θεσμό οδήγησε στην απόφαση της διοίκησης να απολύσει τον Ρώσο προπονητή Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ. Έπειτα ανέλαβε μέχρι τον Σεπτέμβριο ως υπηρεσιακός ο Τσάμπα Ματέ και ακολούθησαν έξι νίκες σε τρεις προκριματικούς γύρους στο Europa Conference League και η πορεία μέχρι τη 2η θέση του 6ου ομίλου του θεσμού, που την έφερε στον δρόμο του Ολυμπιακού. Aπό τις αρχές Σεπτεμβρίου τα «κλειδιά» των αποδυτηρίων έχει ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, που ήταν άνεργος αφότου απολύθηκε από την Σαμπαντόρια.

Η αναγέννηση και ο γκολτζής

Με τον Σέρβο τεχνικό στον πάγκο της «αναγεννήθηκε» αγωνιστικά, αν και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης ένα βαθμό πίσω από την Πακς (34-33) έπειτα από 17 αγωνιστικές. Αυτή η ανάταση φάνηκε καλύτερα στο Europa Conference League, όπου βρέθηκε σε δύσκολο γκρουπ μαζί με τη Φιορεντίνα και δύο προηγούμενες αντιπάλους του Ολυμπιακού, την Γκενκ και την Τσουκαρίτσκι. Με ρεκόρ 2-4-0 και 9-6 τέρματα τεράστισε στη δεύτερη θέση και πέρασε στα νοκ άουτ play – offs του θεσμού.

O πιο επικίνδυνος παίκτης της Φερεντσβάρος είναι ο φορ Μπαρνάμπας Βάργκα που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της επίθεσής της καθώς μετράει 17 γκολ σε 21 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει μοιράσει και επτά ασίστ. Γύρω του, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά όπως οι Ανταμά Τραορέ και Μοχάμεντ Αμπού Φανί. Αλλά και ο αριστερός της οπισθοφύλακας Κρίστιαν Ραμίρες, ο οποίος κοστολογείται με 5 εκατομμύρια ευρώ και με την ουγγρική ομάδα έχει καταγράψει έως τώρα 94 εμφανίσεις, έχοντας απολογισμό επτά γκολ και 17 ασίστ αποτελοεί ένα από τα… όπλα της. 

Από τον Φεβρουάριο του 2022 αγωνίζεται και ο γνώριμος Άντερσον Εσίτι, ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει από τον ΠΑΟΚ. Φέτος, με την ουγγρική ομάδα έχει καταγράψει μόλις έξι εμφανίσεις.

Η Φερεντσβάρος είναι 62η στην κατάταξη συλλόγων της UEFA, ενώ διαθέτει πλούσια εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την περασμένη σεζόν έφτασε ως τους «16» του Europa League όπου και αποκλείστηκε από την Λεβερκούζεν.

Τι έχει κάνει κόντρα στις ελληνικές ομάδες

Οι πρωταθλητές Ουγγαρίας αποτελούν γνώριμη ομάδα για τον Ολυμπιακό καθώς τον είχαν αποκλείσει στο Κύπελλο UEFA το 1996, μετρώντας μία νίκη (3-1, εντός) και μία ισοπαλία (2-2, εκτός). Επιπλέον, έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν και τους ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Πανιώνιο, μετρώντας συνολικά τρεις προκρίσεις και έναν αποκλεισμό. Συνολικά έχει εννιά παιχνίδια απέναντι σε ελληνικά με απολογισμό 5-2-2.