Σοκάρουν οι αποκαλύψεις ισπανικού ραδιοφωνικού σταθμού για τις λεπτομέρειες της δικογραφίας για την υπόθεση διάδοσης σεξουαλικού υλικού ανήλικης με κατηγορούμενους τέσσερις ποδοσφαιριστές της ακαδημίας της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τρεις από τους τέσσερις είχαν σεξουαλική επαφή με δύο κοπέλες – η μία ανήλικη – το περασμένο καλοκαίρι στο Λας Πάλμας των Κανάριων Νήσων και αποδεικνύεται πως κατέγραψαν σε βίντεο τις προσωπικές στιγμές τους κι έπειτα το διέρρευσαν. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο «Cadena Ser» μία μάρτυρας είπε στην ανήλικη πως «το βίντεο σου, πλέον, το έχει όλη η ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης».

Οι ποδοσφαιριστές που κατηγορούνται είναι οι Ραούλ Ασένθιο (20 ετών), Φεράν Ρουίθ (20 ετών), Ανδρές Γκαρθία (20 ετών) και Χουάν Ροντρίγκεθ (21 ετών). Η ίδια πηγή σημειώνει πως, σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν στην αστυνομία, ο Χουάν Ροντρίγκεθ είπε στον Φεράν Ρουίθ «τράβα, τράβα (βίντεο)» κι εκείνος έβγαλε το κινητό του κι άρχισε να καταγράφει την ερωτική πράξη. Οι ίδιοι λένε πως η μια από τις δύο κοπέλες – η ενήλικη – ανέφερε πως δεν την ενδιέφερε να την τραβήξουν βίντεο. Στη δική της κατάθεση, πάντως, το αρνήθηκε. Υποστήριξε πως δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της. Η ανήλικη, σύμφωνα με τα αρχεία, δεν είπε τίποτα.

Τα θύματα υποστηρίζουν πως ναι μεν η σεξουαλική επαφή ήταν συναινετική, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για την καταγραφή και μετέπειτα διάδοσή της.

Ερευνάται το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν για παιδική πορνογραφία

Παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης και των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές μιας και οι αρχές ερευνούν και το ενδεχόμενο της διάδοσης παιδικής πορνογραφίας, αφού πρόκειται για υλικό που δείχνει ανήλικη, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση όσον αφορά στους παίκτες. Όλοι τους αγωνίζονται κανονικά σα να μην έχει συμβεί τίποτα.

Βέβαια, αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που έχει τέτοια αντίδραση το κλαμπ με πρόεδρο τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Ακόμη και όταν ο Καρίμ Μπενζεμά καταδικάστηκε πρωτόδικα και φυλακίστηκε στη Γαλλία για την υπόθεση του εκβιασμού υπό την απειλή διάδοσης σεξουαλικού βίντεο του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, ο σύλλογος δεν είχε κάνει το παραμικρό.