Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει το μυαλό του στον ΠΑΟΚ και μόνο αλλά αυτό δεν επηρεάζει τους συμπατριώτες του, οι οποίοι διατηρούν στο προσκήνιο τα σενάρια για πρόσληψή του στην εθνική Ρουμανίας αν δεν εξασφαλιστεί η πρόκριση στα τελικά του Euro 2024, αφού είναι ο αγαπημένος προπονητής του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Το συμβόλαιο του Λουτσέσκου με τον δικέφαλο του βορρά λήγει το καλοκαίρι του 2024 και ο ίδιος είχε πει πριν μήνες ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό το θέμα. Όπως και να έχει, ο Ρουμάνος προπονητής είναι συγκεντρωμένος στην ομάδα του, την ίδια ώρα που οι συμπατριώτες του τον συνδέουν με τον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Τύπος της Ρουμανίας, ο Λουτσέσκου είναι ο αγαπημένος προπονητής του προέδρου της ομοσπονδίας της χώρας, Ραζβάν Μπουρλεάνου, οπότε αυτός θα είναι αυτομάτως ο Νο1 στόχος αν χρειαστεί να γίνει αλλαγή τεχνικού στην εθνική ομάδα. Αν, δηλαδή, η Ρουμανία δεν καταφέρει να προκριθεί στα τελικά του Euro 2024.

Προς το παρόν οι Ρουμάνοι είναι στη 2η θέση του ομίλου τους -στο -2 από την πρωτοπόρο Ελβετία- και απόψε (12/9) υποδέχονται το Κόσοβο.