«Αυτή η ιστορία ενέχει τα στοιχεία μια ανθρώπινης τραγωδίας». Με αυτή την διαπίστωση η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναφέρθηκε στην στυγερή δολοφονία της Καρολάιν από τα χέρια του συζύγου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Η εισαγγελική λειτουργός, κλείνοντας την αγόρευση της, αναφερόμενη στην κόρη και τη μητέρα της Καρολάιν έκανε την διαπίστωση πως «θα αποδοθεί δικαιοσύνη» για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν «αλλά δε θα αποδοθεί ηθική δικαίωση ούτε στα θύματα που ζουν». «Αν ένας άνθρωπος συναισθάνεται το βάρος όσων έχει κάνει θα περίμενα να σιωπήσει» είπε η εισαγγελέας αναφερόμενη στον 33χρονο πιλότο και συνέχισε: «Το πρόσωπο της Κάρολαιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η ανθρωποκτονία με πρόθεση υπερβαίνει τα όρια της Δικαιοσύνης και προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με το Θεό από τον οποίο ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη».

Σε μια πρόταση καταπέλτη η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου χωρίς κανένα ελαφρυντικό για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει σημειώνοντας πως δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του ότι δεν είχε προμελετήσει το έγκλημα του. «Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει» ήταν η φράση της εισαγγελικής λειτουργού που αποδεικνύει ότι ο κατηγορούμενος «είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του».

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για κατασκευασμένη απολογία επισημαίνοντας πως ο ίδιος δυναμίτισε την υπερασπιστική γραμμή που χάραξε ενώ χαρακτήρισε παιδαριώδη τα επιχειρήματα του. Για την εισαγγελέα το έγκλημα έγινε «για ασήμαντη αφορμή» από ένα κατηγορούμενο που υπέδειξε κακοποιητική συμπεριφορά ακόμη και απέναντι στο ίδιο του το παιδί το οποίο τοποθέτησε στη σκηνή του εγκλήματος.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τους δικαστές να κρίνουν ένοχο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ανοίγοντας τον δρόμο για να του επιβληθούν ισόβια, κακοποίηση ζώου αλλά και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, που αφορούν στην σκηνοθεσία που ακολούθησε των εγκλημάτων του.

«Το ζώο βασανίστηκε, όπως και η κοπέλα»

Η δολοφονημένη Καρολάιν

Η εισαγγελέας αναφερόμενη στην Ρόξι, την σκυλίτσα της οικογένειας, ανέφερε πως βασανίστηκε όπως και η Καρολάιν.

«Ο κατηγορούμενος οργανώθηκε ταχύτατα και σκότωσε το σκυλί με αδιανόητη σκληρότητα. Το ζώο βασανίστηκε όπως και η κοπέλα, φάνηκε η προσπάθεια του να σωθεί χωρίς να τα καταφέρει. Ήταν κάτι σημαντικό για την Κάρολαιν. Όσο κι αν λέει ότι αγαπούσε το ζώο όπως η Κάρολαιν, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό» είπε η εισαγγελέας τονίζοντας πως ο «τελετουργικός τρόπος» με τον οποίο θανατώθηκε ο σκύλος καθώς τον κρέμασε από τη σκάλα του σπιτιού ήταν ένα από τα στοιχεία που τον πρόδωσαν.

«Κανείς ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει έτσι τελετουργικά το σκυλί. Το κρέμασμα παραπέμπει είτε σε μαφία, εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά όταν τα έβλεπα στην τηλεόραση, είτε στον ίδιο, δεν υπήρχε τρίτη λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας και πρόσθεσε «Το αδίκημα έχει ιδιαίτερη απαξία. Όχι μόνο για να καταδείξει την αξία της ζωής των ζώων αλλά γιατί η σχέση με την κακοποίηση των ανθρώπων είναι πολύ στενή και συνήθως προηγείται έναντι ανηλίκων ή ευάλωτων ατόμων».

Στην πρόταση της η εισαγγελέας μίλησε και για τις προσπάθειες που έκανε ο κατηγορούμενος να συγκαλύψει τα εγκλήματα του παίζοντας, μάλιστα, θέατρο για 37 ολόκληρες ημέρες. «Ο δράστης προσπαθούσε να επιτύχει τη συγκάλυψη των εγκλημάτων του. Ο στόχος του ήταν η παραπλάνηση των διωκτικών αρχών. Κέρδισε 37 ημέρες…» εξήγησε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα εγκλήματα είναι ότι ο κατηγορούμενος υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων. Έφτιαξε ένα σκηνικό, άσκησε ασυλλόγιστη και υπέρμετρη βία προσπαθώντας να μας πείσει ότι οι άγριοι ληστές προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στο θύμα επειδή αντιστάθηκε ενώ τους είχε δώσει χρήματα».

Αναφερόμενη δε στην κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου την οποία η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχει ζητήσει να μη ληφθεί υπόψη, σχολίασε: «Η μαρτυρία της Ελένης Μυλωνοπούλου περιέχει γεγονότα που και ο ίδιος επιβεβαίωσε. Δεν κατέθεσε επιστημονική άποψη ως ειδική μάρτυρας. Αναφέρθηκε στην επαφή της και ότι είχε αποκομίσει από το ζευγάρι. Η μαρτυρία της θα αξιολογηθεί όπως και οι υπόλοιπες καταθέσεις. Οι δικαστές ακολουθούν τη συνείδηση τους».

Τη σκυτάλη της διαδικασίας παίρνουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης οι οποίοι θα αγορεύσουν. Η ολοκλήρωση των αγορεύσεων θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου το οποίο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη.