Αρνήθηκε τη μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στο ανακριτικό γραφείο ο Νίκος Μαζιώτης, φερόμενος ως βασικός «αρχηγός» του «Επαναστατικού Αγώνα».

Ο Μαζιώτης είχε κληθεί σε συμπληρωματική απολογία από τους εφέτες ανακριτές Δημήτρη Μόκα και Κωνσταντίνο Μπαλτά για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν σε όπλα που εντόπισε η αστυνομία.

Σε δήλωση την οποία απέστειλε, ο Νίκος Μαζιώτης γράφει: «Αρνούμαι να μεταχθώ στο Εφετείο και να αποδεχθώ την κλήση του εφέτη, ο οποίος με κάλεσε για συμπληρωτική απαγγελία κατηγορίας για την υπόθεση της επαναστατικής οργάνωσης, στην οποία ανήκω, με το όνομα “Επαναστατικός Αγώνας“. Δεν αποδέχομαι την κλήση, γιατί δεν υπάρχει τίποτα αξιόποινο να απολογηθώ. Οι επαναστάτες δεν απολογούνται στους εγκληματίες του κράτους».

Οι Σαράντος Νικητόπουλος και Ευάγγελος Σταθόπουλος μετήχθησαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο ανακριτικό γραφείο, ωστόσο έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν στις 20 Οκτωβρίου.

Αύριο, αναμένεται να προσαχθούν οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα.