Από πολύ κοντά έζησε ο δημοσιογράφος Διονύσης Μάμαλος του Corfu Channel την παράδοση του βιαστή της Κέρκυρας, καθώς ο δράστης επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να ζητήσει εγγυήσεις για να παραδοθεί.

Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος ο δημοσιογράφος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο 38χρονος άνδρας τηλεφώνησε στο Corfu Channel το πρωί της Τετάρτης και ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί του ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. Όπως εξήγησε ο κ. Μάμαλος, ο δράστης κρατείτο στις φυλακές Κέρκυρας- απ’ όπου αποφυλακίστηκε πριν δύο χρόνια- και προφανώς τον θυμόταν από την εποχή των εξεγέρσεων οπότε και συνομιλούσαν συχνά.

Στην επικοινωνία που είχε μαζί του ο δημοσιογράφος, ο 38χρονος του είπε πως ήθελε να παραδοθεί αλλά ζήτησε στην παράδοση να είναι παρών ο δημοσιογράφος. Εκείνος του εγγυήθηκε πως δεν θα τον πειράξει κανείς και έκλεισαν ραντεβού στις Μπενίτσες στις 13:30 το μεσημέρι.

Ωστόσο ο 38χρονος δεν εμφανίστηκε.

Τελικά το απόγευμα επικοινώνησε εκ νέου με τον δημοσιογράφο και του υπέδειξε την περιοχή στα νότια του νησιού, όπου κρυβόταν. Ζήτησε να είναι παρόντες ακόμα ένας δημοσιογράφος και ένας αστυνομικός, ο οποίος του είχε συμπεριφερθεί καλά σε προηγούμενη σύλληψή του.

Πράγματι στις 8 το βράδυ η μητέρα του 38χρονου οδήγησε τους δύο δημοσιογράφους και τον αστυνομικό σε έναν ελαιώνα στη νότια Κέρκυρα και εκείνος χρησιμοποίησε ακτίνες λέιζερ για να τους δείξει πού ακριβώς κρυβόταν.

Από τους τρεις άνδρες ο δράστης ζήτησε να πάνε στο σπίτι του για να κάνει μπάνιο και να πάρει τα πράγματά του- «ήταν σαν αγρίμι έπειτα από 6 ημέρες που κρυβόταν στο ύπαιθρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάμαλος-και να μην τον χτυπήσει η αστυνομία.

Έτσι, μετέβησαν όλοι μαζί με τα πόδια στο σπίτι του 38χρονου και στη συνέχεια με αυτοκίνητο της αστυνομίας στην Ασφάλεια Κέρκυρας όπου και κρατείται μέχρι να μεταφερθεί στον εισαγγελέα.