Η χρηματοδότηση του σχεδίου εναέριας απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη και άλλων κατηγορουμένων για τρομοκρατία ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου 2015 με μια ληστεία τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Η λησταρχίνα που εκείνο το πρωί ακινητοποίησε τις δύο γυναίκες υπαλλήλους της τράπεζας, έχοντας καλυμμένα τα χέρια της με… πετσέτες και κρατούσε ένα πιστόλι των 9ΜΜ μάρκας USP, είναι όπως όλα δείχνουν η Πόλα Ρούπα, η οποία έφυγε με 125.000 ευρώ.

Ήταν μία από τις τελικές προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ολοκλήρωση του σχεδίου, που απαιτούσε χρήματα για τις ενοικιάσεις οχημάτων, τις δοκιμαστικές πτήσεις με ελικόπτερο και την εξασφάλιση κρησφύγετων για τη διαμονή των δραπετών.

Η υπόθεση της ληστείας έχει περάσει εδώ και καιρό στην κατοχή των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Από τα βίντεο των καμερών ασφαλείας της τράπεζας και καταστημάτων της περιοχής γύρω από το νοσοκομείο «Σωτηρία», οι αστυνομικοί διαπιστώνουν με μεγάλο ποσοστό βεβαιότητας πως δράστιδα ήταν η καταζητούμενη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Η γυναίκα της ληστείας φορά παρόμοια καστανή περούκα σαν αυτή της «Χριστίνας Αρβανίτη», στη φωτογραφία που ήταν επικολλημένη στην πλαστή ταυτότητα με την οποία νοίκιασε και τις δύο φορές ελικόπτερα της ίδιας εταιρίας. Πιθανότατα ο συνεργός στη ληστεία να είχε και ρόλο «βοηθού» στην επιχείρηση εναέριας απόδρασης.