«Κοιμόταν το παιδί μου και πήγαν αυτοί να ληστέψουν. Ούτε τους πείραξε ούτε τον ξέραμε αυτόν τον άνθρωπο. Βγήκε από τη φυλακή και ήρθε να κλείσει το δικό μου το σπίτι», λέει, μιλώντας στο Star, ο κτηνοτρόφος από το Κιλκίς, που πυροβόλησε και σκότωσε έναν Γεωργιανό, που φέρεται να επιχείρησε να τον ληστέψει μαζί με ακόμα 3 άτομα.

«Χτύπησαν την πόρτα και του φώναζαν: “Σήκω, ξύπνα, άνοιξε!”. Τσεκουριές έχει η πόρτα και με τον πυροσβεστήρα έσπασαν το τζάμι. Έβαλε ο άλλος το χέρι στην πόρτα, φοβήθηκε το παιδί. Λέει: “Θα με σκοτώσουν”. Πυροβόλησε με κλειστή την πόρτα για εκφοβισμό», λέει ο ξάδερφος του κτηνοτρόφου από την πλευρά του.

Ξέσπασε σε κλάματα ο πατέρας του

Ο πατέρας του δράστη με δάκρυα στα μάτια μιλά για το παιδί του, λέγοντας πως στη ζωή του δεν έχει πειράξει ούτε μυρμήγκι.

«Άνθρωπος της εκκλησίας. Εγώ θα πεθάνω, δεν ξέρω τι να κάνω… Τη νύχτα πήρε το παιδί, που ήταν στο περιπολικό. Λέει: “Μπαμπά, φεύγω, είμαι με την αστυνομία, έκανα…», λέει και ξεσπά σε κλάματα.

«Ήμουν σε άμυνα»

Για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία διώκεται ο 54χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα κατά τεσσάρων επίδοξων ληστών, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν 45χρονο.

Εις βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή Κιλκίς, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Παρασκευή. Μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση. Ο ίδιος προανακριτικά φέρεται να απολογήθηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Ενώπιον του ίδιου ανακριτή θα κληθούν να απολογηθούν και οι τρεις φερόμενοι ως συνεργοί του 45χρονου θανόντος. Πρόκειται για έναν 38χρονο, τον 15χρονο γιο του και τον 16χρονο φίλο του δεύτερου. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν – κατά πληροφορίες – την κατηγορία της απόπειρας ληστείας, ενώ παραμένουν κρατούμενοι. Οι ανήλικοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ανακριτή την Πέμπτη και την επομένη ο 38χρονος.