Περισσότερο στους παρόντες αστυνομικούς και λιγότερο στον ίδιο τον δράστη της γυναικοκτονίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων στάθηκε η θεία του 39χρονου, που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την πρώην σύντροφό του, Κυριακή Γρίβα, την 1η Απριλίου.

«Κανείς δεν έκανε κάτι να το αποτρέψει και ήταν τόσοι άνθρωποι εκεί… Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι όπως η ζωή της οικογένειας της Κικής έτσι και η δική μας δεν είναι πλέον η ίδια. Κανείς δεν περίμενε ότι θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Είμαστε πραγματικά συντετριμμένοι. Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω μια αγκαλιά τη μητέρα της Κικής. Αυτή την αγκαλιά που εκείνη δεν θα μπορέσει να κάνει ξανά την Κική. Γι’ αυτό, όμως, ειλικρινά θέλω -πέρα από την τεράστια ευθύνη του δράστη- να τιμωρηθούν και όλοι οι υπόλοιποι», ανέφερε χαρακτηριστικά η θεία του δράστη.

Η ίδια σημείωσε ότι η οικογένειά του περίμενε ότι θα αυτοκτονούσε, αλλά όχι ότι ήταν ικανός να σκοτώσει: «Δεν ήταν η πρώτη φορά και το παιδί έκανε κακό, συνήθως, στον εαυτό του. Πήγαν σε ένα γιατρό, σε δύο, σε τρεις, σε πέντε. Όλοι μιλούσαν μόνο για αυτοκαταστροφή. Οι επανειλημμένες απόπειρες που έχει κάνει… Σε ό,τι αφορά την οικογένεια, όταν οι γιατροί επιβεβαιώνουν στην οικογένεια ότι είναι μόνο αυτοκαταστροφικός, δεν το περίμενε κανείς μας ότι θα πειράξει άλλον άνθρωπο. Περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκοτώσει. Δεν θέλουμε ούτε ελαφρυντικά. Να δικαστεί για τη ζωή που αφαίρεσε, για το κορίτσι που δεν θα μπορέσει να δει ξανά η μητέρα του. Να δικαστεί και να πληρώσει για τη δολοφονία που έκανε και όχι για τον τόπο στον οποίο την έκανε.

Θεωρώ ότι θα πληρώσει, ακόμα και αν κλειστεί στο ψυχιατρείο. Η οικογένεια δεν προσπαθεί να δώσει ακαταλόγιστο. Η οικογένεια θέλει να γίνουν σωστά οι γνωματεύσεις και να πάει εκεί που οι γιατροί θα κρίνουν. Είναι ψυχιατρικός, να πάει εκεί. Δεν είναι; Να πάει αλλού. Μπορώ να καταλάβω τους λόγους που δεν βγαίνει ολοκληρωμένη εικόνα. Ένας λόγος που δεν μιλάμε είναι από σεβασμό στην Κική, που τη ζούσαμε και την αγαπούσαμε. Βγαίνουν πληροφορίες για τον δράστη, που είναι μισές. Το αν πήγε στο σπίτι της, αν την παρακολουθούσε το προηγούμενο βράδυ… Δεν είναι ακριβώς έτσι».

Η ίδια, μιλώντας για το θέμα της εγκυμοσύνης της δολοφονημένης Κυριακής, σημείωσε: «Το κομμάτι της εγκυμοσύνης είναι ένα θέμα που πόνεσε κι εμάς πολύ. Δηλαδή, κατ’ αρχήν δεν σήκωσε ποτέ χέρι ο Θανάσης. Η Κική ήταν έγκυος και με δική της απόφαση και συνοδεία της μητέρας της έκανε την άμβλωση, και, για μένα, καλώς έπραξε. Ο δράστης, όμως, αυτό το παιδί το ήθελε και το ήθελε πολύ. Δεν απέβαλε το κορίτσι λόγω ξυλοδαρμού. Στο μαιευτήριο βρισκόταν και ο ίδιος από κάτω, γιατί έκλαιγε και σπάραζε ότι ήθελε το παιδί.

Μαρτυρίες που τον είδαν να χτυπάει την Κυριακή; Ποιες μηνύσεις. Εγώ συμπεράσματα από μια φωτογραφία δεν θα έβγαζα. Στον εαυτό του ήθελε να κάνει κακό. Ξεκίνησε για να κάνει κακό στον εαυτό του και στην πορεία… Όταν έμαθε τι συνέβη και τι έκανε, διασωληνώθηκε. Εγώ τη ζωή του δεν θα την ήθελα. Μια ζωή τι; Έχει ζωή πιστεύετε; Είναι στη ζωή. Και; Ζήτησε να δει τη μητέρα του, που έχει να τη δει από το βράδυ πριν τη δολοφονία. Η μητέρα του ήταν στο Τζάνειο και χτυπιόταν στην είσοδο, για να τον δει ένα λεπτό και δεν την άφησαν ούτε να τον δει».