Ο Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις μετά τη δίκη του δημάρχου Ναυπλιέων, που κατηγορείται ότι πέταξε περιττώματα έξω από το σπίτι του συνυποψηφίου του Δημήτρη Ορφανό, με τον ποινικολόγο να αναφέρει πως έγινε «για να τού δείξει πως είναι σκουπίδι».

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο Δημήτρης Κωστούρος πέταξε 16 φορές περιττώματα και σκουπίδια έξω από το σπίτι του κ.Ορφανού και το έκανε σε κοινή θέα, ώστε να στείλει το μήνυμα του. Έτσι, δεν θέλησε να κρύψει τα χαρακτηριστικά του και αδιαφόρησε για την κάμερα που τον κατέγραφε. Ωστόσο, δεν το έκανε για να απειλήσει ή προκαλέσει φθορές, κάτι για το οποίο τον κατηγόρησαν, ανέφερε ο ποινικολόγος.

Σύμφωνα με το argolida24.gr, ο κ.Ορφανός, ο οποίος παρίστατο μαζί με τους συνηγόρους (τρεις τον αριθμό) στην αίθουσα, έχασε κάποια στιγμή την ψυχραιμία του, όταν ο κ. Κούγιας, απευθυνόμενος στον μάρτυρα, έθεσε ερώτημα, με τον κ. Ορφανό να σηκώνεται όρθιος και να φωνάζει χτυπώντας μάλιστα με το χέρι του έδρανο το οποίο βρισκόταν μπροστά του.

Τα αίματα άναψαν, με τους παρευρισκομένους (υποψήφιοι κυρίως) να φωνάζουν την ώρα που διεξαγόταν η διαδικασία και τον Πρόεδρο να ζητά την διακοπή της διαδικασίας για λίγα λεπτά. Μάλιστα, στο σημείο παρενέβη και ο αστυνομικός ο οποίος εκτελεί την υπηρεσία του στο Δικαστικό Μέγαρο.

Κατά την διάρκεια της διακοπής, τα δικαστήρια γέμισαν από αστυνομικούς, καθώς όπως φάνηκε στην πορεία, ήταν χρήσιμοι για την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης.

Μετά την διακοπή και αφού ο πρόεδρος, ζήτησε να μην υπάρχουν όρθιοι εντός της αίθουσας, καθώς όσο η ώρα περνούσε όλο και περισσότεροι υποψήφιοι ερχόντουσαν. Σε νέα ερώτηση του κ. Κούγια προς τον μάρτυρα του κ. Ορφανού, φώναξε έντονα από την θέση του απευθυνόμενος προς το Πρόεδρο του Δικαστηρίου και προς τον κ. Κούγια.

Ο πρόεδρος, ζήτησε την απομάκρυνση και των καθήμενων, αφού ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι του, με την συζήτηση να διεξάγεται μόνο με την παρουσία των δικηγόρων και του μάρτυρα καθώς και ισχυρής αστυνομικής δύναμης που φρουρούσε την πόρτα εισόδου.