Τις στιγμές τρόμου που βίωσε βλέποντας από την κάμερα ασφαλείας live την ληστεία στο χρυσοχοείο του αλλά και τον ληστή να απειλεί την αδερφή του με όπλο περιέγραψε ο ιδιοκτήτης καταστήματος στη Θεσσαλονίκη. «Φώναζα ”ληστεία”» ανέφερε ο άνδρας και μίλησε για την πάλη του με τον δράστη που τελικά συνελήφθη από κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Σάκης, όπως είπε στο thestival.gr τη στιγμή της ένοπλης ληστείας με δράστη 42χρονο άνδρα, βρισκόταν σε βοηθητικό χώρο του καταστήματος, στον 1ο όροφο της οικοδομής, ενώ η επιχείρηση στεγάζεται στον 3ο.

Μέσα στο κατάστημα ήταν αδερφή του και ο κ. Σάκης είδε από τις κάμερες τον δράστη να εισβάλλει φορώντας κράνος, μάσκα σιλικόνης και να την απειλεί με όπλο, προκειμένου να πάρει χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Ο 42χρονος όμως δράστης, αφού κατάφερε να αποσπάσει κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ, προσπαθώντας να διαφύγει, ακινητοποιήθηκε από δύο πολίτες με αποτέλεσμα, λίγο αργότερα, η Αστυνομία να προχωρήσει στην επ’ αυτοφώρω σύλληψή του.

«Στις 13:38 μπαίνει ο ληστής με κράνος, μάσκα και όπλο. Μέσα στο μαγαζί βρισκόταν μόνο η αδερφή μου. Είδα από την οθόνη ότι εξελίσσεται ένοπλη ληστεία. Φεύγω αμέσως κάτω στην είσοδο του κτηρίου με σκοπό να φωνάξω βοήθεια. Φωνάζω “ληστεία” μήπως καταφέρω να τον τρομάξω και να φύγει», είπε στο thestival.gr ο κ. Σάκης.

«Ενστικτωδώς, πέφτω πάνω του, μου δίνει δύο γροθιές, αλλά δε με βρίσκουν»

Ακριβώς δίπλα από το χρυσοχοείο, υπάρχει ένα μπουγατσατζίδικο όπου ο κ. Σάκης μπήκε όπως ανέφερε και άρχισε να ζητά να καλέσουν γρήγορα την Αστυνομία. «Με το που γυρνάω βλέπω τον ληστή να βγαίνει από την οικοδομή. Ενστικτωδώς, πέφτω πάνω του, μου δίνει δύο γροθιές, αλλά δε με βρίσκουν. Πιάνω τη μάσκα του και προσπαθώ να τη βγάλω χωρίς να το καταφέρω. Αμέσως μετά τον έπιασαν δύο άτομα και τον ακινητοποίησαν. Με είδαν έντρομο να φωνάζω και κινητοποιήθηκαν», ανέφερε.

Όπως δε εξήγησε, ο δράστης φάνηκε να αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν περίμενε να τον σταματήσει κανείς. «Είχε το όπλο και τα κλοπιμαία μέσα στην τσάντα του. Δεν είχε σβήσει τη μηχανή από το δίκυκλό του, ήταν σταματημένο 5-10 μέτρα πιο πέρα» είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

«Μας φώναζαν ότι καταπατάμε τα δικαιώματά του»

Στην περιοχή προκλήθηκε ιδιαίτερη αναστάτωση από το περιστατικό. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ο κ. Σάκη υπήρξαν ορισμένοι θαμώνες από καταστήματα τριγύρω οι οποίοι φώναζαν στους πολίτες που ακινητοποίησαν τον δράστη ότι δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν. «Καταπατάτε τα δικαιώματά του, δεν είστε η Αστυνομία», έλεγαν.

«Ξαφνικά ήρθε ένας Σύρος, αρκετά γεροδεμένος και μας ζήτησε να τον αφήσουμε αμέσως. “Δεν είστε αστυνομικοί, δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε στον άνθρωπο” μας είπε. Μας προστάτευσαν οι μαγαζάτορες. Όταν του είπαμε ότι ο δράστης είχε όπλο, σταμάτησε», πρόσθεσε ο κ. Σάκης.

«Η Αστυνομία καθυστέρησε – Λόγω αλλαγής βάρδιας, μου είπαν»

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατά την περιγραφή του στο thestival.gr, υποστήριξε ότι η Αστυνομία έφτασε στο σημείο μετά από περίπου μισή ώρα. Μάλιστα, σε ενημέρωση που είχε ο ίδιος όταν ζήτησε να μάθει γιατί καθυστερούν, του απάντησαν ότι οφείλεται στην αλλαγή της βάρδιας εκείνη τη στιγμή.

«Η Αστυνομία καθυστέρησε να έρθει. Έκαναν 25 λεπτά. Ένιωσα απειλή τόσο από τον δράστη όσο και από τους άλλους που τον υπερασπίζονταν. Ήταν γυμνασμένος, θα μπορούσε να με κάνει ό,τι θέλει. Ενημερώθηκα ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στην αλλαγή βάρδιας. Θα πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα, να μην υπάρχει κενό παράδοσης παραλαβής. Δεν νοείται στο κέντρο να κάνει 20 και 25 λεπτά να έρθει η Αστυνομία» τόνισε.